Nästa artikel
Dansbandsvecka + Vansbrosimning = sant
DALARNA

Dansbandsvecka + Vansbrosimning = sant

Publicerad 4 maj 2018 (uppdaterad 4 maj 2018)
Svenska Dansbandsveckan och Vansbrosimningen har inlett ett samarbete. De två arrangörerna ska med det nya greppet utveckla sina evenemang med nya aktiviteter, få nya besökare men vill även utveckla turismen i Västerdalarna.
Det kanske ligger något i uttrycket att dans på bryggan är något speciellt för nu ska den välbesökta Svenska Dansbandsveckan komma närmare vattnet när ett samarbete med Vansbrosimningen inleds. Varför inte anta utmaningen att simma Dansbandssimningen under Dansbandsveckan, menar arrangörerna.

Ett samarbete mellan ett sport- och ett nöjesarrangemang hör inte till vanligheterna, närmare bestämt beskrivs det som något helt nytt och spännande för Sverige av entusiastiska arrangörer som ser samarbetet som långsiktigt. Ytterligare en effekt av samarbetet är att Dansbandsveckan och Vansbrosimningen kommer att vara med på Elmia i Jönköping i september 2018 i en gemensam monter för att marknadsföra och sälja sina olika arrangemang.

Lördag 7 juli kommer Dansbandsveckan att vara på plats under Vansbrosimningen för att sälja biljetter och informera besökarna om Dansbandsveckan. Det kommer dessutom finnas en dansbana så att besökarna ska få möjlighet att prova på att dansa.

Torsdag 19 juli kommer Vansbrosimningen att arrangera ”Dansbandssimningen” i Västerdalälven i Malung. Startplatsen blir norr om bron över E16/E45 och målgången under samma bro. En sträcka på ca 500 meter.

– Vi tycker det här är ett spännande samarbete som vi nu inleder, säger Jan Palander som är generalsekreterare för Vansbrosimningen. Det gäller att hitta nya vägar för att attrahera nya simmare till Vansbrosimningen. Vi vet att många som besöker Dansbandsveckan är aktiva motionärer som gärna antar olika utmaningar. Vi vill då vara det främsta alternativet för att locka fler att vara med i Vansbrosimningen.

Dansbandsveckan hålls som vanligt vecka 29, den 15-21 juli 2018. Här hittar du såväl detaljerat program som biljetter.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.