Bild
Nästa artikel
Dinosaurier invaderar Skellefteå

Dinosaurier invaderar Skellefteå

VÄSTERBOTTEN

Världsutställningen Dinosaurs The Exhibition kommer att ta dig tillbaka till en tid då jorden var mycket varmare, en tid när frodiga landskap täckte Afrika och grönska var normen i Antarktis. Utställningen har Nordenpremiär i Skellefteå den 30 maj och pågår fram till den 25 augusti 2019.

Dinosaurierna som levde för 250 - 65 miljoner år sedan var de mest spektakulära varelserna jorden sett. Vissa var enorma, större än något annat djur som levt på land. Många hade dramatiska horn, taggar och benkammar till försvar eller för att visa upp. Andra hade skräckinjagande tänder och klor för att döda bytesdjur. Vissa hade till och med fjädrar för att hålla kroppen varm. Och det mest fantastiska är att alla dinosaurier inte är utdöda. Överlevare finns överallt omkring oss så som fåglar.

Även om vi inte kan resa i tiden kan vi via Dinosaurs The Exhibition återuppleva perioderna Trias, Jura och Krita där gästerna får uppleva en förtrollad värld tillsammans med dom otroliga varelserna som styrde planeten jorden. Genom berättelser baserad på forskning, avancerad teknik, interaktiva miljöer presenteras utställningen på ett såväl pedagogiskt som lekfullt sätt vad gäller tidsperioder, geologi, geografi och klimat.

Utställningen innehåller bl.a. den mäktiga T-Rex från Nordamerika, snabba Velociraptor från Gobiöknen och den stora växtätaren Amargasaurus från den tropiska djungeln i Sydamerika. Totalt exponeras ett 30-tal djur i naturlig storlek.

– Vi är glada att få presentera ännu en världsutställning till Skellefteå. Fjolårets Titanic-evenemang blev en succé med över 50 000 besökare. Med det utfallet har vi under året arbetat aktivt med att stå som värd för en ny utställning. Därför är det kul att nu, äntligen få, berätta att Dinosaurs The Exhibition från USA etablerar sig i Skellefteå till sommaren, säger Maria Broman, VD Visit Skellefteå.


Dr. Gregory M Erickson är kurator, rådgivare, författare och redaktör för Dinosaurs The Exhibition. Dr. Erickson fick sin Bachelor of Science-examen från University of Washington, en magisterexamen från Montana State University och en Ph.D. i Integrativ Biologi från University of California. Forskningen har bedrivits vid Stanford University och Brown University. Dr. Erickson är för närvarande kurator för Florida State University Museum, American Museum of Natural History i New York, Field Museum i Chicago och University of Alaskas Museum.

– Äventyrsutställningen, som har specialdesignats för barn och familjer, bjuder på en härlig mix mellan pedagogik och upplevelser. Den har årligen lockat tusentals gäster världen över. Vi ser fram emot att arrangera utställningen i Skellefteå, säger Stefan Papangelis, VD Nordic Exhibitions & Events AB.

Utställningen arrangeras av Nordic Exhibition & Events i samarbete med Visit Skellefteå och Skellefteå kommun.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.