Bild
Nästa artikel
EM i världens snabbaste motorsport

EM i världens snabbaste motorsport

UPPLAND

Hastigheter runt 500 km/h och mullrande motorer som får hela kroppen att vibrera. Det är vad som väntar besökarna under EM i dragracing på Tierp Arena 24-27 augusti. Då möts Europas snabbaste dragracingförare.

Rök, eld och galna hastigheter är vad de upp till 40 000 besökarna kommer att uppleva när enorma krafter släpps lös på banan. Fordonen består av både MC och bil där klassen Top Fuel når runt 500 km/h på några få sekunder. Dragracing är en attraktion för personer i alla åldrar och för hela familjer.

- Kärleken till sporten blir tydlig under EM, både bland besökare och dragracingteam. Det är en fantastisk stämning som infinner sig under tävlingsdagarna. Dessutom är de svenska teamen och förarna generellt mycket skickliga och håller hög klass jämfört med övriga länder, säger Urban Axelsson, platschef på Tierp Arena.

Trots det kommer konkurrensen att vara stenhård när Europas snabbaste förare mötes sida vid sida. Tävlingsdagarna kommer att bli en fartfest där inget kan tas för givet!

Parallellt under EM pågår även den populära finbilstävlingen där bilentusiaster från hela landet ställer ut. Prisutdelningen sker under söndagen 27 augusti där förstapriset är 15 000 kr.

Var?

Tierp Arena ligger väster om E4 vid Tierp, cirka 65 kilometer norr om Uppsala.

GPS:  N60°20'27", E17°26'05"

Taggar: Evenemang
EM i världens snabbaste motorsport

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.