Bild
Nästa artikel

EM-speedway i Kumla

NÄRKE

Den 15 augusti kommer speedwaylaget Indianerna att arrangera en av deltävlingarna i SEC, Speedway European Championship. Kumla är en av fyra orter och den enda svenska arrangörsorten av Europamästerskapet.

Tävlingen på ICA Maxi Arena i Kumla kommer att direktsändas i Europa och stora delar av övriga världen. Förare som Emil Sajfutinov och Nicki Pedersen samt en av Sveriges bästa banor garanterar speedway i världsklass.

Under våren arrangeras kvaltävlingar i Europa, sammanlagt är det sexton förare som gör upp om Europamästerskapet. Indianerna hoppas att flera av klubbens förare kommer att kvalificera sig.

- Indianerna har under en längre tid arbetat för att få en internationell tävling till ICA Maxi Arena i Kumla och klubben är nu mycket stolt över att arbetet gett resultat, säger Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg. 

”Det känns otroligt bra för hela regionen att vi lyckats kamma hem ett internationellt arrangemang av denna kaliber! För oss var det självklart att stötta Indianerna med arbetet kring SEC!” säger Kimmo Kirvesmäki från Örebro Convention Bureau/Örebrokompaniet 

Ett mindre antal biljetter med sittplats samt ett begränsat antal ståplatsbiljetter kommer att säljas från och med den 20 mars. Biljetter säljs via ticnet.se

”Det är stor risk att biljetter kommer att vara utsålda innan tävlingen så för att vara garanterad biljett bör man köpa tidigt”, säger Dan-Åke Moberg. 

För mer information om eventet se www.indianerna.nu 

Detta evenemang genomförs i samarbete med EM-arrangören One Sport, för mer information om serien se www.speedwayeuro.com

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.