Nästa artikel
En sommar med mer musik än någonsin i Vänersborg
VÄSTERGÖTLAND

En sommar med mer musik än någonsin i Vänersborg

Publicerad 8 juli 2021 (uppdaterad 8 juli 2021)
Vänersborg satsar extra mycket den här sommaren och Sommarscen får ett extra brett innehåll och kommer att både höras och synas på olika dagar och platser under sommaren.

– Det är ett blandat program för alla åldrar som vi presenterar, säger Thomas Johansson, kultursamordnare på Kultur- och fritidsförvaltningen i Vänersborg.  Så visst kommer vårt musikaliska arv att märkas under sommaren i Vänersborg, lovar Vänersborg i ett pressmeddelande. 

  Sommarpraktikanter i olika konstellationer förgyller dagarna med dans, musik och teater runt om i kommunen och på Skräcklan återupptas de populära musikkvällarna på tisdagar. Det blir också Familjelördagar i Plantaget under fem veckor i rad, med start på lördag 10 juli. 

  Dessutom förstärks Sommarscen ytterligare med ett antal musikakter på Gågatuscenen i Vänersborg, främst fredagar och lördagar från mitten av juli och en månad framåt. 

  Även Jazz på Terazz är tillbaka och arrangeras av Vänersborgs Musikförening på Quality Hotel under tre onsdagskvällar från 4 augusti. 

  Förutom allt detta pågår även ett ljudprojekt på Gågatan i Vänersborg med en ljudsatt stadsmiljö, allt för att öka attraktionen i centrum och få besökarna att trivas lite extra.

  Den mycket efterlängtade programpunkten Allsång i Plantaget blir också av i år, dock i ny konstellation. Håkan Thunberg är allsångsledare, tillsammans med bland annat kompanjonen Stefan Wenerklang på dragspel och de samverkar med Lions Vänersborg.
  Torsdagar kl. 18.00 med start 12 augusti och tre veckor framåt gäller det att bänka sig framför paviljongen i Plantaget, i god tid för att hinna värma upp för att ta ton. 

  Torsdag 26 augusti avslutas årets omgång med en Familjeallsång. Då får Håkan Thunberg förstärkning av Paul Sahlin, även känd under sitt tidigare artistnamn Paul Paljett. 

  För barnen blir det glass och ballonger och såklart finns MajaNillas med och ser till att det blir allsångslåtar som även de yngre känner igen. Dessutom kan man passa på att utmana ballongkonstnären Robert Berlin som kan knyta inte mindre än 3 000 olika djur eller andra formationer av sina ballonger! Önska dig en egen variant som du sedan får ta med dig hem. 

  För hela programmet: Kalendarium sommarscen 2021 - Vänersborgs kommun (vanersborg.se)

  Torsdag 26 augusti är också starten på årets Fridamäss. Det planeras för fullt och ett program för hela familjen presenteras i närtid.
   

  Ämnen i artikeln

  Missa inget från Husbil & Husvagn

  Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.