Nästa artikel
Europas största MMA gala
HELSINGBORG

Europas största MMA gala

Publicerad 10 februari 2014 (uppdaterad 1 november 2019)
För första gången någonsin kommer en professionell MMA-gala hållas i Helsingborg och den 3 maj 2014 får vi se lokala och internationella stjärnor göra upp. Galan Superior Challenge arrangeras i samarbete med Hiway Event och Helsingborg Arena.

- Det är ett historiskt evenemang för Helsingborg och vi har länge velat bjuda kampsportare i regionen på en riktigt bra gala. Vi jobbar hela tiden för ett dynamiskt utbud och är nu väldigt glada över att Superior Challenge blir först på kampsportssidan, säger Helsingborg Arenas evenemangsansvarige Bertil Alm.

MMA är en sport som växer otroligt fort i Sverige just nu och namn som Alexander Gustafsson och Ilir Latifi, som tidigare tävlat i Superior Challenge, är stora affischnamn och inspiratörer runt om i världen. 

En tidig form av MMA var Pankration som var en olympisk sport i antikens Grekland.

Madadi har varit med på alla Superior Challenge galor sedan starten 2008. Senaste han deltog i organisationen var i Superior Challenge 7 på Hovet då han vann Superior Challenges lättviktstitel genom att besegra Rich Clementi i en mycket jämn match. Strax efter signerade han kontrakt med UFC men nu, två år senare får vi möjlighet att se honom försvara sin titel. Vem motståndaren blir kommer att presenteras inom kort.

- Reza är en fantastisk idrottsman och jag känner till väldigt få personer som tränar lika hårt som han gör. Madadis idrottsliga prestationer i Superior Challenge har lämnat få personer oberörda och hans järnvilja och krigarhjärta har underhållit och inspirerat många. Jag ser verkligen fram emot att se honom tävla i Superior Challenge igen den 3 maj i Helsingborg Arena, säger Babak Aghavali, VD Superior Group International:

Det blir en adrenalinfull sportunderhållning när Europas största MMA gala intar Helsingborg Arena med sin tionde upplaga, Superior Challenge X den 3:e maj.

Superior Challenge är en av världens största MMA galor vars mål är att producera högkvalitativ sportunderhållning för MMA intressenter. Organisationen har mångårig erfarenhet kring MMA  och är internationellt igenkänd som en av världens främsta MMA galor och Superior Challenge är bland fem MMA galor i världen som har topp 20 internationellt rankade fighters tävlandes i organisationen. Den första galan under 2008 slog publikrekord för alla MMA evenemang i Norden och sedan dess har sammanlagt 9 evenemang producerats och rekordet slagits tre gånger, varav i en fullsatt Malmö Arena. Livesändningar av galorna har slagit tittarrekord för alla Nordiska kampsportsgalor med ett minimum av 151,000 tittare. Förutom rikstäckande TV-sändning på hemmaplan beränas det att galorna når ut till ca 100 miljoner TV tittare runt om i världen, via sändningar i hela Nord och Central Amerika, hela Asien och delar av Australien. Superior Challenge ingår i Superior Group International tillsammans med Superior Wear, Superior Gear, Superior Productions, och Superior Management. Därmed är organisationen en av världens största MMA koncerner med verksamhetsstart redan 2005, och sedan dess har företaget investerat mycket resurser i svensk MMA och lägger stor vikt vid att stödja svenska hjältar.

Här är några av de atleter som tävlat i organisationen: Joachim ”Hellboy” Hansen, Thales Leites, Jeremy Horn, Marcus Davis, Rich Clementi, Junie Browning, Daniel Acacio, Alexander Gustafsson, Reza ”Mad Dog” Madadi, Tor Troéng, Papy Abedi, Ilir Latifi, Hamid ”Akira” Corassani, Magnus ”Jycken” Cedenblad, Sami Aziz, David Bielkheden, Carlo Prater, James McSweeney, Danny Mitchell och Jens ”Little Evil” Pulver.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.