Bild
Nästa artikel

Fågelvandring på Fredriksdal 6 maj

SKÅNE

Tillhör du dem som inte är hundra på vilka fåglar som är vilka? På Fredriksdal i Helsingborg ordnar Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet en fågelvandring.

Nu är det dags att ta reda på vilka fåglar som gjort Fredriksdal till sitt denna vår. Du behöver inte vara hundra på fåglar, Kullabygdens ornitologiska förening putsar dina glasögon och spetsar dina öron. Förra året inventerades 38 fågelarter, blir det fler eller färre i år?

Fredriksdals mångfald av naturtyper och växter gör att många olika fåglar dras till platsen. Här finns attraktiva häckningsplatser och mycket insekter att äta. I fjol hittades 38 olika arter, vilket är fler än du hittar i många naturreservat. 

Även om Fredriksdal länge, i år 100 år i stadens ägor, varit en plats där naturen och djuren varit högst prioriterade har fågellivet förändrats i takt med att samhället utvecklats. Ett exempel på det är den vackra rovfågeln Gladan som var sällsynt i trakterna kring Helsingborg men som idag är välkänd bland Fredriksdalsbesökarna. Precis som Fredriksdals byggnader, utställningar och program så visar också fågellivet en berättelse om tidens gång. 

I samverkan med Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet.

När och var?

Vad: Fågelvandring
När: 6 maj kl 9:00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Samlingsplats: Huvudentrén
Målgrupp: Hela familjen
Entré: 70:- för vuxen, barn upp till och med 18 år går in gratis och så klart även den med Kulturkort.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.