Nästa artikel
Falkenbergs Matdagar sker i roadtrip-form
HALLAND

Falkenbergs Matdagar sker i roadtrip-form

Publicerad 15 mars 2021 (uppdaterad 15 mars 2021)
Världen är inte som den brukar och det är inte Falkenbergs Matdagar heller. 2020 ställde den stora matfesten i stan om till att bli en roadtrip där festligheterna i stället spred ut sig över hela Falkenbergs Skafferi. Det blev så uppskattat att det blir hela tre tillfällen under 2021. Först ut är påskhelgen (torsdag-lördag) 1-3 april.

Evenemanget Falkenbergs Matdagar brukar locka cirka 20 000 besökare till Falkenbergs centrum under en helg i september, något som är omöjligt att arrangera i dessa tider. För att uppmuntra folk till att upptäcka bra mat, handla lokalt och kunna göra en utflykt under säkra former arrangeras därför roadtrip-varianten vid tre tillfällen under 2021; påsk, skördetid och jul.

– Vid det här laget är företagen experter på att skapa corona-säkra miljöer som är trygga att besöka. Vi kommer givetvis följa restriktioner och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och uppmanar folk att göra detsamma, säger Susanne Thorsson, projektledare på Destination Falkenberg.

Torsdag-lördag 1-3 april kommer flera av medlemmarna i Falkenbergs Skafferi hålla öppet mellan kl. 11.00-16.00. 

– Samma öppettider för alla som är med gör det lätt att bara ta fram kartan och åka runt. Det är ett fint tillfälle att ge sig ut på roadtrip i ett vårvackert Falkenberg och botanisera bland allt det goda som nu spirar, säger Susanne Thorsson.

Vilka medlemmar i Falkenbergs Skafferi som är med finns på www.falkenbergsmatdagar.se

En förutsättning är att inte restriktionerna ändras eller att läget förvärras ytterligare. Destination Falkenberg, som står bakom samordningen av Falkenbergs Matdagar, ser det i nuläget inte som ett problem att folk besöker mataktörerna som befinner sig i sina egna verksamheter på spridda platser runt om i kommunen.

– Vi kan behöva ställa in med kort varsel. Men samtidigt så får våra gårdsbutiker, caféer och restauranger ha öppet sina verksamheter och vi behöver stödja dem nu om de ska finnas kvar när det här är över. Om alla hjälps åt så går det att göra det här bra, säger Fredrik Janson, VD på Destination Falkenberg.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.