Nästa artikel
Fest för äventyrare och fricampare
TYSKLAND

Fest för äventyrare och fricampare

Publicerad 28 april 2019 (uppdaterad 2 november 2019)
Går du funderingar på en riktig äventyrsbil ska du bege dig till Bad Kissingen den 20 till 23 juni. Mässan heter Abenteuer & Allrad och fokus ligger på fullvuxna husbilar med lastbilskaraktär och annan utrustning för tuffare tag.

Att marknaden för husbilar har växt till rekordnivåer runt om i hela Europa märks inte minst på de specialiserade mässor som vuxit fram. En av dessa är Abenteuer & Allrad, äventyr och fyrhjulsdrift, som hålls den 20 - 23 juni i Bad Kissingen som ligger öster om Frankfurt am Main (GPS: N50°12'14", E10°03'01"), i stort sett mitt i Tyskland.

Hit söker sig äventyrliga campare, de som inte nödvändsigtvis vill bo på en camping utan gärna ger sig av till resmål lite vid sidan av allfarvägarna och det kommer att finnas ett utbud av fordon samt utrustning som sällan ses samlat. Besökarna kommer att kunna botanisera bland de ungefär 300 utställarnas utbud så det blir inte enbart fyrhjulsdrivna lastbilar med bodel utan även mer alldagliga fyrhjulsdrivna husbilar, äventyrliga dragbilar och ATV.

Även utbudet på tillbehörssidan är anpassat för det mer äventyrliga, det kommer att finnas allt från taktält till ombyggnadssatser för bättre framkomlighet när vägen tar slut. Allt som allt går det åt 100 000 kvadratmeter för att visa upp vad man bör ha när man beger sig ut på de riktiga äventyren men även för den mer ordinäre fricamparen.

Här hittar du mässans hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.