Bild
Nästa artikel
Fotevikens museum firar Valborg med vikingatema

Fotevikens museum firar Valborg med vikingatema

SKÅNE

Vill du fira en annorlunda Valborg ska du bege dig till Fotevikens museum som firar Valborg med vikingatåg och vikingakung. Men även i övrigt är det en besöksvärd plats!

Sedan 20 år har Fotevikens museum visat upp en vikingamiljö och allt började med att ett båtvrak från vikingatiden hittades 1981 vid inloppet till Foteviken. Efter det har ytterligare vrak hittats som har kopplingar till det stora slag man visste ägt rum 1134 vid Foteviken. Efterhand har vikingastaden byggts ut med nya hus och det finns café, butik, bygdegård och historiska utställningar. Under säsongenen är vikingastaden dessutom bemannad med allt från trälar till hantverkare.

På Valborg kommer grundaren Björn M Jakobsen åter att vandra i täten av följet till bålet vid Hola stenar och läsa en vårdikt som han själv skrivit.

Den 5 maj öppnar museet för säsongen 2015 och den här säsongen bjuds det på fler arrangemang än vanligt eftersom det är jubileum. 

Var?

Alldeles vid överfarten till Skanör-Falsterbo där väg 100 slutar.

GPS: N55°25'39", E12°57'10"

Hemsidan hittar du här.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.