Bild
Nästa artikel

Gothenburg Horse Show 26 februari

GÖTEBORG

Är du hästintresserad kan du se fram emot ett riktigt mästarmöte under Reem Acra FEI World CupTM i dressyr i Göteborg den 26/2 - idag blev det klart att de holländska toppryttarna Hans Peter Minderhoud och Edward Gal kommer till Göteborg.

- Vi är mycket glada att två så högt rankade ryttare som Edward och Hans Peter väljer att komma till oss i Göteborg. De kommer att ge de andra startande en rejäl match om världscuppoängen, säger tävlingsledare Tomas Torgersen.

Den fullständiga startlistan över årets ekipage offentliggörs efter sista anmälningsdatum den 17 februari. De svenska ekipagen som deltar offentliggjordes förra veckan; Paulinda Friberg, Patrik Kittel, Malin Hamilton, Kristian von Krusenstierna, Sofie Lexner och Juliette Ramel. Caroline Darcourt är reserv.

Gothenburg Horse Show är näst sista deltävlingen innan världscupfinalen i Lyon, Frankrike, i april. Tinne Vilhelmson Silfvén, som under vintern tävlar i Florida, leder ligan stort före regerande världsmästaren Edward Gal, Holland. Näst bästa svensk är Malin Hamilton på fjortonde plats.

Totalt går nio ryttare från den västeuropeiska ligan till final. Innan det är dags för Gothenburg Horse Show rids en världscupdeltävling i tyska Neumünster, 13-16 februari.

Aktuell ställning i Reem Acra FEI World CupTM Dressage, västeuropeiska ligan:
1) Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige, 74 poäng
2) Edward Gal, Holland, 51
3) Isabell Werth, Tyskland, 48
4) Jessica von Bredow-Werndl, Tyskland, 43
4) Marcela Krinkesusmelj, Schweiz, 43
6) Charlotte Dujardin, Storbritannien, 40
6) Hans Peter Minderhoud, Holland, 40
8) Anna Kasprzak, Danmark, 35
8) Fabienne Lütkemeier, Tyskland, 35
Övr sv plac:
14) Malin Hamilton, Sverige, 21
20) Jeanna Högberg, Sverige, 18
29) Minna Telde, Sverige, 12
42) Cecilia Andrén Dorselius, Sverige, 7
45) Kristian von Krusenstierna, Sverige, 6
51) Charlotte Haid Bondergaard, Sverige, 3

Tidsprogram:
Fredag 28 februari ca 12:45 Reem Acra FEI World CupTM Grand Prix
Lördag 1 mars ca 17:00 Reem Acra FEI World CupTM Grand Prix Kür

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.