Bild
Nästa artikel
Guidad tur i deckarnas Norrköping

Guidad tur i deckarnas Norrköping

ÖSTERGÖTLAND

Är du deckarfantast kan du nu följa i Emelie Schepps deckarseries spår. Tillsammans med en guide upplever du byggnader och platser där böckerna utspelar sig i stadens unika industrilandskap.

Emelie Schepps deckarserie utspelar sig i Norrköping och nu lanserar Upplev Norrköping en vandring i författarens fotspår. Tillsammans med en guide visas byggnader och platser där böckerna utspelar sig i stadens unika industrilandskap.

Deckarvandring i Emelie Schepps fotspår kopplar samman berättelserna om huvudkaraktären Jana Berzelius med Norrköpings industrihistoria.

– Jag är enormt hedrad och stolt över att få visa upp min deckarstad, säger Emelie Schepp. 

Vandringen går genom Industrilandskapet med dess spektakulära miljöer utmed Motala ström och tar med deltagarna till platser där huvudpersonerna bor och lever  men naturligtvis också till skådeplatserna för böckernas dramatiska scener och ond bråd död.

Vandringen är framtagen för Upplev Norrköping i samarbete med författaren Peter Kristensson och har premiär den 28 maj 2019. 

– Att böckerna utspelar sig på verkliga platser som man kan besöka ger en extra dimension till läsupplevelsen, säger Peter Kristensson.

– Det är otroligt spännande att få lansera denna unika deckarvandring här i Norrköping. Vi ser fram emot att erbjuda inbitna Schepp-fans det där lilla extra, men också självklart inviga nyblivna deckarälskare i miljön i hennes böcker och samtidigt få berätta vår stads historia, säger Christina Leinonen, turistchef Upplev Norrköping.
 

Emelie Schepp utsågs till Årets deckarförfattare 2016, 2017 och 2018. Hon har tagit Sverige och världen med storm med sina fem böcker i serien om åklagaren Jana Berzelius. Böckerna har sålt i över en 1,5 miljoner exemplar och blivit bästsäljare och läsarfavoriter i många länder. Vill du gå en guidade tur ska du boka via www.upplev.norrkoping.se 

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.