Nästa artikel
Halmstad firar 400 år med start nu i helgen
HALLAND

Halmstad firar 400 år med start nu i helgen

Publicerad 28 juni 2019
Idag lanseras Art of Living i Halmstad. Hundratals lokala konstnärer skapar nya upplevelser och tolkningar av sin stad. Målet är att Art of Living ska bli ett årligen återkommande evenemang i Halmstad även om det är just i år som staden har 400-årsjubileum.

2019 har Halmstads stadskärna och Halmstads slott 400-års jubileum. Det firas den 28-29 juni med det nya evenemanget Art of Living. "Lär av historien, fantisera om framtiden, skapa i nuet" är ledorden för evenemanget som bjuder på aktiviteter inom bland annat konst, musik, mat och historia.

Halmstads innergårdar öppnas för kultur och unga artister sjunger för ett bättre Halmstad på Stora Torget. Norre Katts park förvandlas till en Zen Garden med yogaklasser och hälsoföreläsningar, på Halmstads slott öppnar landshövdingen trädgårdscafé och på kvällen spelas musikteatern Kungamötet som skildrar hur Kristian IV av Danmark och Sveriges Gustav II Adolf firade freden för exakt 400 år sedan.

– Intresset för att vara med och delta har varit stort. Vi har över 70 programpunkter, och vi har  jobbat in i det sista för att ge plats åt fler kreatörer, konstnärer och aktörer som vill vara med under Art of Living. I slutändan är det besökarna som är med och skapar den unika stämningen. Vår vision är att detta ska bli ett evenemang som Halmstadsborna aldrig upplevt tidigare, säger Erik Ruth, vd för Nordic Surfers som tillsammans med Halmstad City arrangerar Art of Living.

Art of Living arrangeras på uppdrag av Destination Halmstad med stöd av Näringslivsavdelningen på Region Halland och Kulturförvaltningen i Halmstads Kommun.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.