Nästa artikel
Hem, ljuva hem
TYSKLAND

Hem, ljuva hem

Publicerad 30 mars 2018 (uppdaterad 31 mars 2018)
Fram till den 3 juni har Hymers museum i Bad-Waldsee en specialutställning om utvecklingen av husbilars och husvagnars kök och hygienutrymmen. Förutom denna tidsresa finns det som vanligt ett otal intressanta historiska fritidsfordon att beskåda.
Utställningen öppnade den 23 mars och visar äldre och nuvarande smarta idéer för matlagning och hygien där du har hushållet med dig. För det mobila hemmet ska ju inte bara vara attraktivt i design, det ska även ha praktiska lösningar och frågorna har varit desamma under lång tid. Hur tvättar man tvätt utan en tvättmaskin, förvarade mat innan kylskåpen blev standard och lagade mat i små utrymmen utan spis?

Hymers utställning "Home Sweet Home" presenterar de olika tidsepokernas lösningar för mobila tvättmaskiner och toaletter samt olika möjligheter för ett campingkök. Med interaktiva stationer ställer utställningen dagens hemmastandard i relation till dåtidens mer primitiva campingliv där även tidstypiska kläder visas upp.

Det spektakulärt byggda Hymermuseet i Bad Waldsee är ett populärt resmål och de har egen camping så att man har gångavstånd till museet. Själva orten är typiskt tysk och man kan exempelvis njuta av genuin tysk arkitektur, utmärkta restauranger och glassa vid den lilla sjön.

Vill du besöka museet så hittar du det här:
GPS: N47 56 10, E9 45 37

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.