Nästa artikel
Höstlovsöppet i Astrid Lindgrens Värld
SMÅLAND

Höstlovsöppet i Astrid Lindgrens Värld

Publicerad 29 oktober 2018 (uppdaterad 2 november 2019)
I dag, lördagen den 27 oktober, öppnade Astrid Lindgrens Värld upp sina grindar för Höstlovsöppet. Hela evenemanget invigdes med hjälp av Vimmerby Musikkår. Parken har sedan öppet varje dag fram till och med söndagen den 4 november.

Årets höstlov bjuder på ett roligt, spännande och varierat program i Astrid Lindgrens Värld. Emil, Pippi, Madicken, Ronja, Rasmus och Paradis-Oskar är här alla höstlovs- och marknadsdagar och för leksugna barn och vuxna finns det mycket roligt att göra.

Över 90 hantverkare och utställare finns på plats och säljer hantverk och traditionella varor, det finns en saluhall med ett stort utbud matprodukter och såklart även möjlighet att äta och dricka något gott och värmande.

Dessutom kommer det att under veckan finnas ett flertal roliga aktiviteter och händelser i parken som

  • Slagauktion vid Gammelgården, där alla intäkter går oavkortat till vår samarbetspartner SOS barnbyar.
  • Åka en tur med häst och vagn i parken.
  • Därtill kommer man under veckans lopp kunna träffa på glasblåsare, smeder och själv få prova på att skulptera i is och göra pinnbröd. 

Höstlovsöppet, som avslutar årets säsong i Astrid Lindgrens Värld, har på bara några år fördubblat antalet besökare. 

– Höstlovsöppet i Astrid Lindgrens Värld har blivit ett uppskattat utflyktsmål under höstlovet, säger Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld. I år känns det extra roligt att Ronja rövardotter är i Mattissborgen hela höstlovet, vilket innebär att vi utökar vårt teaterprogram med fyra föreställningar per dag. Vi har också fler aktiviteter som sker under veckan än tidigare samt att vi har ökat marknadsområdet så det nu sträcker sig upp till Mattisskogen, avslutar Joacim Johansson.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.