Bild
Nästa artikel

Restips: Husbilens dag i Sveriges husbilsvänligaste kommun

VÄRMLAND

Husbilsvänliga Kristinehamn blir platsen för premiärfirandet av Husbilens dag den 13 juni. Det är första gången i världen som Husbilens dag arrangeras.

Nu är det snart dags! Den 13 juni ska husbilen firas och så kommer det även att vara i framtiden. Lördagen före midsommar är vikt för detta ideella arrangemang som har sin egen hemsida.

- Om kanelbullen och tomatsåsen har en egen dag så är det väl självklart att även vår käraste ägodel, husbilen, ska ha sin egen dag, säger Husbilskompisars Gomer Swahn på deras hemsida.

Platsen för premiären, Ölme Diversehandel & Kafé som självklart ligger i Sveriges husbilsvänligaste kommun Kristinehamn, ligger strategiskt mellan ställplatsen Bojorten och centrum där det ofta är många husbilister som stannar till. Det är Kjell Ljung tillsammans med Nomadliv ordnar arrangemanget.

Hela helgen 12-14 juni är vikt för arrangemanget och de nyfikna som ännu inte har husbil och kommer för att titta är det lördagen den 13 som gäller.

Under lördagen blir det också en gemensam cykeltur till Picassoskulpturen, brandövning med fokus på husbilar, en minimässa, uppträdande av artisten Lena Dahlman som bjuder på ett smakprov från showen "Lite stôllig är man ju" samt bandet The Presidios som spelar rock från tre decennier.

Här hittar du Husbilens dags hemsida och här Husbilskompisars.

Var?

Centralt i Kristinehamn som ligger vid Vänerns nordöstra hörn.

GPS: N59°18'33", E14°06'04"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.