Bild
Nästa artikel
Julmarknad på Skoklosters slott och i Sigtuna

Julmarknad på Skoklosters slott och i Sigtuna

UPPLAND

Nu är det som bekant julmarknadshelg runt om i hela landet men visst är det lite extra att uppleva en julmarknad i slottsmiljö? Dessutom kan man kombinera det med den traditionella marknaden i en av Sveriges mysigaste städer, Sigtuna.

En svårslagen julmarknadskombination är Skokloster slott med Sigtuna. I Sigtuna firar man i dagarna två medan Skoklosters marknad enbart hålls på söndagen.

I Sigtuna är det genuin torghandel med allt som hör julen till. Marknaden finns på Stora Torget där Sveriges minsta rådhus återfinns, längs Stora gatan och utanför Sigtuna Stadshotell.  Matmarknaden finns bakom Turistbyrån, i Drakegårdens trädgård.

Marknaden pågår mellan kl 11.00-16.00 och man kan passa på att besöka Sigtuna Museum och Rådhuset som har fri entré.

På söndagen kan man fortsätta och besöka julmarknaden på Skoklosters slott. Där blir det julstämning runt borggården med närproducerade delikatesser, pepparkakshus, hantverk och mycket mer från ungefär 40 utställare eller så fortsätter du till det intilliggande Stenhuset med utställare, café och julpyssel.. Troligen möter du jultomten i folkvimlet och så kan man besöka slottscaféet eller en välfylld butik med julklappar i olika prisklasser. För barnen finns fiskdamm med julgotter och både stora och små kan skapa juldekorationer att ta med hem. För dig som blir hungrig finns bland annat laxrullar och glögg. Slottscaféet serverar jultallrik och hembakade kakor och bullar. Dessutom ger Bålsta kammarkör julkonsert i Skokloster kyrka på klockan 15. 

Slottsvisningar äger rum klockan 12, 13, 14 och 15 men där är det ett inträde på 80 kronor. Skoklosters slott är ouppvärmt så tänk på att klä dig varmt!

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.