Nästa artikel
Kabe ordnar oktoberfest för medlemmar
SMÅLAND

Kabe ordnar oktoberfest för medlemmar

Publicerad 15 oktober 2019 (uppdaterad 15 oktober 2019)
Ett hundratal ekipage från märkesklubbarna i Sverige och Danmark väntas den 17-20 oktober dyka upp på den oktoberfest som Kabe ordnar på Villa björkhagen camping. Det blir fabriksvisning, utställning, dans och underhållning.
Klubbverksamheter i olika former är något som ger lite extra krydda till ägandet av fritidsfordon. För Kabes del är det över 8 500 medlemmar runt om i Sverige organiserade i olika regionala klubbar, det enda medlemskravet är att man äger en Kabe husbil eller husvagn och självklart även har betalat sin medlemsavgift.

I år träffas alla entusiaster i Jönköping på Villa Björkhagen camping som från sina 300 campingtomter erbjuder en fantastisk vy över Vättern och campingen är även ett alternativ för de som vill bo på en vanlig camping i samband med Elmia-mässan. Jönköping centrum ligger bara tre kilometer västerut.

Men det är inte campingen som står i centrum utan de aktiviteter som besökarna som börjar anlända på torsdag eftermiddag och sedan fortsätter helgen ut. Fredagen börjar med fabriksvisning hos Kabe och på kvällen hålls oktoberfesten med, får man förmoda, den goda stämning som kännetecknar dessa. Lördagen bjuder på tipsrunda, trevligt umgänge och på kvällen blir det både middag och dans.

Helt enkelt, trevligt umgänge i glada vänners lag. Här hittar du mer information om träffen!

I ett tidigare utskick från klubben skrev de om sig själva på följande sätt:

När Tony startade Svenska KABE Klubben i augusti 2013 kunde han aldrig tänka sig att den 6 år senare skulle ha 9500 medlemmar, vara Sveriges (och kanske Europas?) största märkesklubb och ha utvecklats till vad den är idag.

Tony är fortfarande administratör i klubben och han har förstärkning av ett gäng entusiastiska eldsjälar som hanterar alla olika delar av klubben. 

I klubben delas glädje och fina campingstunder med tips och problemlösningar och den gemensamma faktorn är förstås att alla gillar Kabe och dess campingfordon.
Medlemskapet är kostnadsfritt och klubben sköts helt ideellt. 

Genom åren har klubben med det ökande medlemsantalet naturligtvis förändrats och utvecklats och idag samarbetar klubben med flera av Sveriges mest populära Kabeåterförsäljare. Klubbträffar på Nordic Camping & Resorts anläggningar, som för övrigt är den största samarbetspartnern till Svenska KABE Klubben, hålls av engagerade träffvärdar några gånger om året, närmst i tiden låg en träff på Nordic Camping i Tylösand i augusti.

Idag finns klubben förutom på Facebook även synlig på en egen hemsida samt aldeles nyligen på YouTube.

Klubben är helt unik eftersom det är nolltolerans i en rad av mjuka ämnen som bidrar till att alla medlemmar kan känna sig trygga och väl bemötta, oavsett vem man är. 
Det förekommer orosmoment i form av respektlösa påhopp även i Svenska KABE Klubben och väljer man att ignorera påminnelserna om de klubbregler man accepterade när man en gång blev medlem blir konsekvensen i längden en uteslutning. Svenska KABE Klubben ser inget mervärde i att låta dessa troll få ta plats. 

Klimatet är många gånger väldigt hårt i sociala medier idag i form av hat, dräpande kommentarer, smutskastning, hot och mobbning. 
Svenska KABE Klubben har lyckats skapa en helt unik företeelse. 
Tack vare ett omsorgsfullt och ständigt pågående arbete existerar detta inte, vilket klubben är mycket stolt över. 
Klubben har lyckats skapa något de är ganska ensamma om, en plats där medlemmar kan känna sig helt trygga. 

Svenska KABE Klubben - klubben som är steget före.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.