Nästa artikel
Kändisrace med lyxbilar mitt i Göteborg
VÄSTRA GÖTALAND

Kändisrace med lyxbilar mitt i Göteborg

Publicerad 15 maj 2018 (uppdaterad 2 november 2019)
Ferrari, Lamborghini, Maserati, Bentley, Porsche och många fler. Fredagen den 25 maj kommer ett fyrtiotal bilar i miljonklassen att stå uppställda utanför Radisson Blu Scandinavia Hotel. De deltar alla i Cool Car Race som är ett välgörenhetsevenemang med ett tydligt mål - att samla in en miljon kronor till utsatta barn.

Normalt börjar tävlingen "hemma" i Aalborg, men den här gången är det Göteborg som står som värd för starten. Under två timmar har bilfantaster möjlighet att beskåda dessa lyxåk innan racet startar. Under årens lopp har många kända namn funnits med i startfältet för Cool Car Race, som Jesper Buch, Jacob Risgaard, Mads Peter Veiby och racern Jan Magnussen. Här hittar du startlistan för 2018. Loppet drivs av Coolshop med Jacob Risgaard i ledningen. Det insamlade beloppet går oavkortat till barn i nöd genom föreningen CoolUnite

- CoolUnite Fonden har som mål att stötta och stärka alla barn. Ursprungligen gick våra donationer till cancersjuka barn, men nu riktar vi oss mot alla barn som behöver stöd. Sårbara, sjukdomsdrabbade och utsatta, säger Daniel Svensson chef för CoolUnite som avslutar med, Fonden vill skapa goda upplevelser och bidra till en bättre vardag för dessa barn. Vi vill göra den lilla skillnaden större

Vem skänker då alla dessa pengar? Startavgiften från förarna utgör en del av summan och under resan gång anordnas jippon och events kopplade till insamling. Det är de kreativa förarna som bland annat skänker konst som auktioneras ut. Bilarna tävlar också i att köra snabbast på racingbanan i Sturup på väg mot Danmark. Förarna som deltar får då donera pengar där vinnaren lägger det lägsta beloppet och förloraren det högsta.

När Cool Car Race nått sin slutdestination i Tyskland koras loppets totala vinnare. Det handlar faktiskt inte om att komma först utan om att ge mest. Det är alltså ingen klassisk tävling där bilarna kämpar för att komma först över mållinjen. Det är en strid om att samla in mest donationer och det är vad de bilarna kämpar för.

Starten sker i Göteborg

Fredagen den 25 maj 2018 kl 08-10.
Radisson Blu Scandinavia Hotel, Södra Hamngatan 59, Göteborg
Fri entré, alla är välkomna.
God atmosfär, högt ljud och Skandinaviens finaste sortiment av superbilar garanteras.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.