Bild
Nästa artikel
Klassiker på Wenngarn 17 september!

Klassiker på Wenngarn 17 september!

UPPLAND

Förra året kom över 1 200 fordon och nu fortsätter Klassikers stora höstträff att utvecklas. Genom ett unikt samarbete med Wenngarns Slott i Sigtuna norr om Stockholm kan Klassiker erbjuda en motorträff i vackra omgivningar för hela familjen. Wenngarn öppnar sin slottspark för klassiska bilar, mc och moppar från hela 1900-talet och reserverar slottsterrassen för årets specialtema – 1970-talarna!

I år är det sjuttiotalet som står i fokus på Klassikers stora höstträff. Vi klämmer in så många sjuttiotalsbilar vi kan på terrassen nedanför Wenngarns slott. Kom gärna i 1970-talsoutfit – för de extra stilsäkra ordnar vi en Concours de Charme med 1970-talstema! Fina priser utlovas!

Men tro inte att klassiker från andra årtionden är bortglömda – träffen välkomnar alla entusiastfordon från hela 1900-talet! Vi kommer att sortera upp er efter decennium och arrangera temaparkeringar över hela Wenngarns vackra omgivningar.

Det kommer att hända massor på Wenngarn denna dag – se till att du inte missar något!

Kör en klassiker! MHRF erbjuder i en unik satsning besökarna att själva köra en klassisk bil! I deras monter kommer allt från en T Ford från 1920-talet till en MGB GT från 1970-talet att stå till besökarnas förfogande, redo för en runda! Enda motprestationen är att du skänker en slant till Världens Barn! Det kommer även att gå bra att åka med på en sväng om man inte vill köra själv!

I slottsparken ordnar vi en marknad för automobilia såsom roliga tillbehör, modellbilar, litteratur, affischer och mycket annat kul – väderskyddat under tälttak. Platser finns att hyra genom Mats Älfvåg – se nedan.

Du följer väl Plan 53 – Julle och Kåres kamp mot klockan och rosten? De har gett sig fanken på att göra en Chevrolet -53 som stått sedan 1979 tillräckligt klar för att köra till träffen! De 71 dagar de har på sig tar slut den 17 september. Kommer de att kunna köra sin Cheva hela vägen från Jämtland till Wenngarn?


Ett speciellt salutorg för klassiska fordon ordnar vi även i år. Att ställa ut kostar inget extra och ger dig en unik publik.

Vill du med din klubb ställa ut med ett urval på 3-5 bilar på klubbgatan – kontakta oss i förväg så fixar vi det i mån av plats!

För barnen kommer mycket roligt att finnas att göra! Författaren till Mulle Meck George Johansson, kommer på exklusivt besök, dessutom finns roliga tävlingar samt möjlighet att träffa och mata djuren på Wenngarn.

Samtidigt ordnas en vintagemarknad på Wenngarn av Fröken Pralin och Good Old Vintage. De har även lovat en modevisning med 70-talstema!

Verktygsboden kommer med sin stora utställning. Bland annat kommer de att försöka polera klart den Rover 3500 som setts bokstavligen halvfärdig på säsongens träffar runt om i landet. Verktygsboden kommer också att bidra med fina priser till våra tävlingar – vinstchans för alla besökare!

Vi laddar helt enkelt för en heldag på Wenngarn – välkomna!

Klassiker på Wenngarn 2017
Vad? Träff för alla klassiska bilar, mopeder och motorcyklar från 1900-talet.
När? Söndagen den 17 september kl 10-15.
Tema? Träffpunkt 70 – specialutställning för alla 1970-talare! Specialplats på terassen.
Andra årtionden då? Alla entusiastfordon från hela 1900-talet är välkomna och kommer att delas in efter decennium.

Automobiliamarknad? Årets kvalitetsmarknad för automobilia, litteratur, modellbilar och annat kul blir större – och under vädersäkert tälttak. Pris per säljplats är 500 kr och antalet platser är begränsat. Kontakta Mats Älfvåg för mer info och bokning. Tel 073-704 47 99

Snyggaste 70-talsekipage: Var med i vår concours-tävling med 70-talstema där både fordon och besättning bedöms – fina priser i potten! Föranmäl dig här senast 14/9!

Biltorg! Sälj din bil på Wenngarn! På en särskild plats ordnar vi ett klassikertorg – tills det är fullt. Ingen föranmälan, säg bara till vid insläppet!

Föranmälan? Nej, bara om du ska sälja på marknaden eller vara med i concours-tävlingen.

Inträde/parkering? Klassiker nr 8/2017 gäller som inträdesbiljett, annars gäller 100 kr per ekipage. Alla som betalar inträde får senaste numret på köpet! Ha gärna kontanter redo för att insläppet ska gå så smidigt som möjligt. 

Var ligger Wenngarn? Strax utanför Sigtuna, drygt 30 minuter från Stockholm och 20 minuter från Uppsala. Vägbeskrivning på www.wenngarn.se

Boende? Bo på nyrenoverade Hotell Anstalten med gångavstånd till slottet. Specialpaket för Klassikerläsare: 895 kr inkl trerätters middag (del i dubbelrum). Ange Klass17 för att boka detta paket! bokning@hotellanstalten.se

Mat? Vällagat i restaurangen, pizza och tacos i Dammstugan, bullar och matiga mackor i Bageriet, kvalitetsfika i slottscaféet och nygrillat i trädgården...

Hur görs åldersindelningen av fordonen? Vi delar upp bilarna efter decennium för att utställningen ska bli roligare. Vi är inte stenhårda på årsmodellsindelningen. Det räcker om bilen är av exempelvis 1970-talsmodell – om den sedan är tillverkad 1969 eller 1980 spelar mindre roll, vill du gärna stå bland 70-talarna är det ok. Samma kriterium gäller alla olika decennier.

OBS! Ladda gärna ner och skriv ut din utställningsskylt  med rätt decennie redan före träffen för att minska köerna!

Välkommen!

Artikeln ursprungligen publicerad på Klassikers hemsida.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.