Nästa artikel
Klassikerträff på Skokloster
UPPLAND

Klassikerträff på Skokloster

Publicerad 18 september 2019
På söndag är det dags för Klassikers träff vid Skoklosters slott, ett Mekka för motorentusiaster som älskar fantastiska fordon! Bland mycket blir det KlassikerMarknaden veteran & vintage, Concours de Charme och 80-talstema.
Skokloster har redan en lång historia som mötesplats för motorintresserade och för många entusiaster är Skokloster inte bara synonymt med det fantastiska slottet byggt under svensk högbarock utan i minst samma utsträckning med motorer. Här fanns till exempel fram till 2007 Rutger von Essens motorsamling. Grundad 1963 var detta ett av Sveriges absolut första motormuseer.

Förra året kom över 1 600 klassiska bilar till Klassiker på Skokloster vilket blev besöksrekord med runt 9 000 personer. I år rustas det för att kunna ta emot minst lika många – och ytterligare odla den glada stämning och fantastiska bredd som präglar träffen som traditionenellt hålls tredje söndagen i september, i år alltså den 22 september. I år är det 1980-talet som gäller och en stor yta närmast scenen är reserverad för 1980-talets fordon.

Det blir en stor veteran- och vintagemarknad både inomhus och utomhus, Tidningen Moped bjuder in till träff i träffen med moppeshow och inte mindre än två rallyn. Alla detaljer om det finns på www.mopedgaraget.se. Motorhistoriska Riksförbundet fyller 50 år och firar genom att bjuda på åkturer och provkörningar i en rad olika klassiska bilar.

Har du ingen entusiastbil så kan du passa på att köpa en riktig tidskapsel! Verktygsboden kommer under dagen att återställa en ladufyndad Ford Fiesta till snyggskick och på eftermiddagen auktioneras den ut – utan reservationspris! Samtidigt som du har chansen att säkra en av världens mest omtyckta småbilar stödjer du en god sak eftersom hela intäkten går till Världens Barn.

Genom att fylla i en enkät om träffen är du med och tävlar om verktyg, bilvårdsartiklar, prenumerationer och en massa annat skoj för tiotusentals kronor! Enkäten finns att hämta i Klassikers tält!

Inträdespriset per fordon inklusive alla passagerare är 120 kronor vid förköp som du köper här men antalet förköpsbiljetter är begränsat. Betalar du på plats gäller 200 kronor som enbart kan betalas kontant eller med Swish. Träffen öppnar kl 10.00 men uppställningen av utställningsfordonen redan klockan 08:00.

Skoklosters camping ligger bara några kilometer bort. Skoklosters Slott ligger ca sex mil från Stockholm, fem mil från Uppsala, fyra mil från Enköping och knappt tre mil från Sigtuna.

Du kan läsa om allt som händer under dagen på Klassikers hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.