Bild
Nästa artikel
DALARNA

Klassiskt Luciafirande i Falu Gruva

Publicerad 27 november 2013 (uppdaterad 1 november 2019)
Den 13 december tonar vackra Luciasånger genom Falu Gruvas salar och gångar på 67 meters djup. Elever från Musikkonservatoriet i Falun erbjuder två föreställningar, kl. 17.00 och 18.30 som garanterat ger ett minne för livet.

Tack vare den 1300 år långa gruvdriften är Falun sedan 2001 klassat som Världsarv av Unesco. Detta ställer stora krav på förvaltandet i form av vård, bevarande och skydd, men det är viktigt att även visa upp och förmedla de fantastiska miljöer som idag finns på Världsarvslistan.

- Det är häftigt att kunna erbjuda ett klassiskt Luciafirande i Falu Gruvas salar och gångar, en miljö som präglats av gruvdrift och som i kombination med körsång kittlar alla sinnen, säger Anna Björkman, verksamhetschef vid Falu Gruva. Det blir dessutom en intressant kontrast mellan den traditionellt maskulina, mörka miljön och den kvinnliga, ljusa sången. Falu Gruva är ett besöksmål som är öppet året runt och där vi vill ta tillvara årets alla högtider. Inte minst ur ett besökarperspektiv där lokalborna är minst lika viktiga som hitresta turister, avslutar Anna.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.