Bild
Nästa artikel
Kolmården fyller 50

Kolmården fyller 50

ÖSTERGÖTLAND

Den 1 maj öppnar Kolmården upp för säsongen! Årets premiär blir någonting utöver det vanliga eftersom Kolmården fyller 50 år, och det firas med att nya Bamses Värld öppnar.

I år är det 50 år sedan Kolmården öppnade för allra första gången. Det firas storslaget med helt nya Bamses Värld, en magisk värld fylld av åkattraktioner, lekområden och parkmiljöer där alla besökare får möjlighet att träffa Bamse och hans vänner.

I den nya världen finns bland annat fyra nya åkattraktioner; berg- och dalbanan Godiståget, båten Viktoria, Skalmans bilar och Dunderhonungsburkarna. Här hittar du även nya hus för karaktärerna Bamse, Skalman, Lille Skutt och Farmor. I amfiteatern kommer en teaterpjäs att spelas en till fyra gånger per dag. I området finns också butik, restaurang, vattenlekland samt roliga och interaktiva lekmiljöer.

Självklart måste du även titta på allt annat som finns här. Kolmården är Nordens största djurpark och räknas också som en av de största i världen. De 80 djuraterna är naturligtvis en höjdpunkt och de ser du från linbanan och för två år sedan gjorde Kolmården om sin delfinshow som de själva menar är en av de bättre du kan se.

Öppettider 
Den 1 maj har Kolmården öppet kl 10.00-17.00.

Var?

Skyltat ifrån E4, strax norr om Norrköping.

GPS: N58°39'44", E16°27'33"

Kolmårdens hemsida hittar du här. Camping finns inom området.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.