Nästa artikel
Konstrunda i Umeå 7-8 september
VÄSTERBOTTEN

Konstrunda i Umeå 7-8 september

Publicerad 4 september 2019
För fjärde året i rad anordnar Folkuniversitetet en konstrunda i Umeå med omnejd där gallerier, trädgårdar, ateljéer och verkstäder öppnas upp under två dagar.

Lokala konstnärer och konsthantverkare ställer ut sina alster för allmän beskådan. Galleri, trädgårdar, ateljéer och verkstäder öppnas upp under två dagar. Denna konstrunda är gratis för besökare och alla är välkomna att njuta, samtala och handla med ett 30-tal entusiastiska konstnärer i inspirerade miljöer.

Utbildningsledare, Ingela Bäckman, som är projektansvarig, berättar att syftet är att presentera och lyfta fram den rika mångfald av konst som finns i Umeåregionen.

– En unik möjlighet för våra lokala konstnärer och konsthantverkare att kunna få visa upp sina alster och ateljéer, säger Ingela.

Ottiliana Rolandsson, verksamhetsledare för Folkbildningen, är glad över att Folkuniversitetet genom Konstrundan Umeå kan erbjuda en plattform och mötesplats för lokala skapare och konstälskare.

– Konst är essentiell för kulturens och samhällets välmående. Att få uppleva konstnärliga uttryck och även ha möjlighet att prata med skaparna av dessa alster kan vara otroligt stimulerande säger Ottiliana stolt.

Både Ottiliana och Ingela tycker att det är riktigt roligt att få en extra anledning att ta sig ut i regionen och se sig omkring.

– Det är spännande att upptäcka både ny konst och vackra västerbottniska miljöer, säger Ottiliana.

Lördag 7 – söndag 8 december Klockan 11:00-16:00

Här hittar du de platser som håller öppet.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.