Bild
Nästa artikel

Konstrunda på Öland

ÖLAND

Under Kristi Himmelsfärd, 29 maj till 1 juni, anordnas en konstrunda på Öland då 31 konstnärer spridda över södra Öland öppnar sina ateljéer för allmänheten.

Sedan början av 1900-talet har Öland lockat konstnärer med sin vackra miljö och sitt klara ljus. Och konsttraditionen lever än. Under Kristi Himmelsfärdshelgen bjuds det inte på en, utan två konstrundor med Öländsk konst.

Södra Ölands Konstnärsgille bildades 1993 och består av bland annat målare, grafiker, skulptörer, textil- och glaskonstnärer från södra Öland. På Ölands Köpstad i Färjestaden har gillet ett galleri som är öppet året runt med konst från de olika medlemmarna.

Under Kristi Himmelsfärd, 29 maj till 1 juni, anordnar de en konstrunda då 31 konstnärer spridda över södra Öland öppnar sina ateljéer för allmänheten. De kommer även ha en samlingsutställning på Ölands folkhögskola där verk kommer att ställas ut i ett kollage, utan konstnärernas namn. Besökare får själva gissa vem som gjort vad. Verken kommer dessutom inte kosta mer än 200 kronor per tavla.

KonstMajrundan bildades 1996 och är en sammanslutning av konstnärer och konsthantverkare på mellersta Öland. Föreningens huvudmålsättning är att öppna sina ateljéer för den konstintresserade allmänheten i maj varje år. Mer specifikt under Kristi Himmelsfärd. Utöver individuella ateljéer kommer KonstMajrundan också ha en gemensam utställning i Stenhallen i Borgholm.

Mer information om Södra Ölands Konstnärsgille finns på www.konstrunda.se och mer information om KonstMajrundan finns på Majrundan.se.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.