Nästa artikel
Kör fort på Ring Knutstorp
SKÅNE

Kör fort på Ring Knutstorp

Publicerad 3 oktober 2018 (uppdaterad 2 november 2019)
Har du drömt om att köra ett riktigt race på bana? Det kan du göra nu, fast i en simulator, i Virtual Racing Challenge 2018 . Det är Förenade Bil som i höst kommer att kora Skånes snabbaste racingförare i en miljö som är förbluffande lik verkligheten.

Förenade Bil utlyser en tävling under namnet Virtual Racing Challenge 2018 för att kora Skånes snabbaste racingförare. Under fem tillfällen i höst förvandlas företagets bilhallar i Kristianstad, Lund, Ängelholm, Helsingborg och Malmö till racingarenor för hela familjen. I en exklusiv racingsimulator, vars syfte är att så autentiskt som möjligt återge ett race på Ring Knutstorp, ges deltagarna chansen att uppleva adrenalinkicken av att sitta i förarstolen på en Formula BMW. ​Konceptet har​ aldrig tidigare prövats i Sverige.

– Det är en förbluffande autentisk upplevelse, säger racingföraren Joakim Söderström och fortsätter Jag har kört racingbilar i flera år och vet exakt hur det känns. Att försöka bemästra hästkrafterna under huven, motståndet i pedalen, känslan i ratten. Allt det är ytterst en utmaning mellan människa och maskin.

Genom en föranmälan på företagets hemsida (klicka här) får man möjlighet att utmana sig själv och sina vänner i simulatorn, som har tagits fram i tre uppsättningar. Både Joakim Söderström och sonen Oliver finns på plats under tävlingsdagarna för att coacha deltagarna genom Ring Knutstorps många klassiska kurvor, däribland den fruktade ”Idioten”.

De 27 snabbaste förarna möts sedan i final den 8 december i Malmö. Då kommer det även att göras plats för läktare och storbildsskärm i bilhallen för att skapa den ultimata tävlingsstämningen.

Vinsten är en heldag på Ring Knutstorp och möjligheten att få åka med i en tävlingsbil.

– Att genomföra ett varv på Ring Knutstorp i en Formula BMW kräver både styrka, precision och framför allt koncentration. Det här är inte bara ett sätt att uppleva själva känslan, utan också ett tillfälle att testa sin egen förmåga. Tappar man fokus för bara en sekund riskerar man att köra av banan, säger racingföraren Oliver Söderström.

För de allra minsta erbjuds Baby race med trehjulingar och klassiska Bobby Car.

– Vi är väldigt stolta över det här konceptet. Simulatorerna är också en chans att kunna erbjuda en miljövänlig motorupplevelse. Något som känns extra viktigt för oss som bilföretag, säger Linda Ungh, marknadsansvarig Förenade Bil.

Föranmälan till VRC eventen sker här och körs följande dagar:
20/10 kl 10-15 i Kristianstad
27/10 kl 11-15 i Lund
10/11 kl 11-15 i Ängelholm
17/11 kl 11-15 i Helsingborg
24/11 kl 11-15 i Malmö
Final: 8/12 kl 11-15 i Malmö

Läs mer om VRC 2018 och anmäl dig till att Utmana dig själv eller andra. Klicka 
här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.