Nästa artikel
Kulturfestival i Gällivare
NORRBOTTEN

Kulturfestival i Gällivare

Publicerad 9 oktober 2018
För 11:e året arrangeras det kulturfestival i Gällivare kommun. Föreningar, eldsjälar, kulturarbetare bidrar alla till denna tradition. 13-21 oktober är det dags!

Som vanligt är det ett brett program som presenteras där de flesta kan hitta något som passar. Hela kommunen är med, i såväl tätorten som på landsbygden.

Temat för årets festival är ”sagor och mytologier” ett beslut som togs på ett möte mellan föreningarna och kommunens kulturenhet i februari i år. Alla program är inte temabundna men räkna med att få en hel del av den varan under festivalens dagar. Redan invigningsdagen på Gällivare museum bjuder på öppningen av Troll i Hopp utställningen.

Annat spännande ur programmet, sånggruppen Harmonize, författaren Mikael Niemi, författaren Linnea Axelsson, riksspelmannen Elin Jonsson, Margaretha Selander bjuder på sin senaste dockteaterföreställning för de minsta, fotografen Göran Strand visar sina fantastiska bilder och självklart mycket annat kul och häftigt som händer under den nio dagar långa festivalen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.