Bild
Nästa artikel
Långmarendagen söndag 1 juli

Långmarendagen söndag 1 juli

SÖDERMANLAND

Långmaren är en museigård i närheten av Nynäs slott där du kan uppleva livet som det var förr. Den 1 juli finns möjlighet att uppleva och delta i höhässjning, åka häst och vagn och flera andra aktiviteter.

Det blir en heldag i det gröna för hela familjen. Med höhässjning och häst och vagn tar de lokala hembygdsföreningarna dig tillbaka till en svunnen tid, visar gården och säljer kaffe. Fri entré.

Museigården Långmaren ligger en halvmil från Nynäs slott och är en välbevarad liten arrendegård vackert belägen i ett gammalt kulturlandskap med beteshagar, hassellundar och ängsmarker.

Mer på Långmaren i sommar:

Varje söndag i sommar är det öppet hus kl 11-15 på Långmaren. Då serveras fika med hembakt i hembygdsföreningars regi och det ordnas guidade visningar och olika aktiviteter.

Så här ser sommarens program ut:

8 juli: Musik i bersån med Tom Stening. 

15 juli: Musik i bersån med Robin Pettersson.

22 juli:Maskindag – tändkulemotorer och tröskverk.

29 juli: Musik i bersån med Näktergalningarna.

5 aug: Waldorfdockor och äldre tvätt­maskiner. 

12 aug: Fornminnes­vandring med Trosabygdens Forn- och Medeltidsförening ARADIS.

19 aug: Biodlingsdag.

26 aug: Stefan Rosengren visar naturbilder. 

2 sep: Veterantraktordag. 

9 sep: Musik i bersån med Härs & Tvärs. Linberedning med Hedeby vävstuga.

www.nynasslott.se

Dagarna arrangeras av Nynäs slott i samarbete med hembygdsföreningarna i Bälinge, Västerljung, Sätterstabygden och Tystberga. 

Museigården Långmaren ligger längs väg 219 mellan Nyköping och Trosa. Se skylt ”Långmaren museigård”, väg 219, fem km norrut från Nynäs slott.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.