Nästa artikel
Ljusstämning på Sofiero – sagolika miljöer i höstmörkret
SKÅNE

Ljusstämning på Sofiero – sagolika miljöer i höstmörkret

Publicerad 14 oktober 2019
Marschaller, upplysta träd och tusentals levande ljus längs stigarna. När Sofiero bjuder in till Ljusstämning förvandlas parken till en stämningsfull och magisk plats för både stora och små. Den 31 oktober–3 november är det återigen dags för den stora ljusfesten på Sofiero i Helsingborg.

I år är det sjätte året i rad som Sofiero anordnar Ljusstämning i slottsparken kring Allhelgonahelgen. Lagom till att höstmörkret sänker sig över parken tänds tusentals lampor, marschaller och ljusinstallationer och skapar en drömlik värld kring det upplysta slottet. 

Förutom alla belysta promenadstigar bjuds det på olika ljusaktiviteter och upplevelser runt om i parken och det finns möjlighet att beställa en skål soppa eller en kopp choklad för de som vill värma sig.

– Under de här kvällarna får besökarna uppleva och upptäcka slottsparken i en annorlunda skepnad. Vi tar med dem till nya platser i parken och precis som tidigare år överraskar vi med många oväntade upplevelser. Under Ljusstämning sprider ljus och facklor magi och mystik över naturmiljöerna kring Sofiero på ett sätt som är helt fantastiskt, säger Matthias Bong, projektledare. 

Ljusstämning är ett evenemang som vänder sig till både barn och vuxna. För barnen är det extra spännande med ljusinstallationerna i Sagoskogen där träden viskar i mörkret, och vid lekstugan i nedre delen av parken anordnas pyssel och aktiviteter av olika slag. 

– Höstens färger tillsammans med parkens stämningsfulla ljussättning gör Ljusstämning på Sofiero till ett populärt och välkommet inslag i novembermörkret, säger Matthias Bong.

När: torsdag 31 oktober–söndag 3 november klockan 17.00-21.00. 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.