Bild
Nästa artikel
Medeltid på Gotland

Medeltid på Gotland

GOTLAND

Skickliga hantverkare och högljudda handelsmän. Ljuvlig musik och gycklare som drar ner rungande skrattsalvor. Ingenstans lever medeltiden som på den pågående Gotländska medeltidsveckan.

Med 500 evenemang är Medeltidsveckan ett eldorado för alla som gillar tornerspel, marknader, gatuteater, sagostunder, vandringar, föreläsningar och mycket mer. Festivalen pågår huvudsakligen i Visbys sagolika medeltida miljöer, men även på den gotländska landsbygden. Här kommer du att skratta, umgås och njuta av livet tillsammans med gycklare, adelsfolk, fattighjon och många fler.

Marknaden pågår till den 12 augusti och det blir en händelserik vecka med tornérspel och medeltidsklädda personer i alla tänkbara roller.

På torsdagen kan man prova på att gjuta brons med en kunnig gjutare som sysslat med hantverket länge. Du kan göra egna modeller i smyckestorlek eller välja från en stor samling mallar. På grund av eldningsförbudet hålls evenemanget i år i en inomhussmedja. Barn kan delta i ett endags Medeltidskollo.

Både på fredagen och lördagen bjuder Medeltidslajvfolkvispopbandet på ruinkonsert med olika hemliga teman eller så deltar du i sällskapsdanserna där det blir branler, pavaner, allemander, country dances och mycket annat. Inga förkunskaper.

Hela programmet hittar du här.
Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.