Nästa artikel
Medeltidsmarknad i Wadköping
NÄRKE

Medeltidsmarknad i Wadköping

Publicerad 26 juni 2019 (uppdaterad 26 juni 2019)
Fredag 28 juni till söndag 30 juni blir det tre dagar av en riktig medeltidsmarknad! Hantverkare, riddarspel, lekfält och aktiviteter för barn, musik, mat, rustningsprovning, medeltida lajv, pilbågsskytte, sagor och galna upptåg med gycklarna från Gycklarkompaniet, träkarusell och mycket mer.

Hur levde man i ett läger? Vad hade man för utrustning? Hur lagade man mat? Det får du reda på när du besöker Medeltidsmarknaden i Wadköping. Det blir en mängd aktiviteter, här följer ett axplock.

Riddarna är tillbaka med en fartfylld och spännande show. Kung Magnus Eriksson och drottning Blanka bjuder in till tornerspel för att utse en ny länsherre till Örebro försvarsborg och slott! Tappra riddare, prinsessor, amazoner och kosacker kommer att komma från när och fjärran för att strida om det ärofyllda och åtråvärda uppdraget.

Jemtlandicums tornerspel är fartfyllda och färgsprakande familjeföreställningar, innehållande stort underhållsvärde och mycket publikfrieri. Riddarna lägger stor vikt vid att visa sin skicklighet till häst och vapenhantering medan de humoristiska gycklarna lockar till skratt.

Gycklarkompaniet (Bastardus SaNs) ställer till med roliga föreställningar, galna upptåg och gyckel som får publiken att skratta sig hesa!

Medeltida lajv där en missionär återvänder till Örebro efter många år i andra länder. Med sig bär missionären många kunskaper, men också en mörk hemlighet. Missionärens hemlighet är ett spännande lajv där nutid blandas med ett medeltida Örebro i jakten på kunskap och mystiska hemligheter. Hjälp missionären att sprida kunskap och lösa gåtorna! Lajvet är utformat för dig mellan 7 till 11 år och barnen får vara med i allt från 5 minuter till alla tre timmar. Arrangör: LajvVerkstaden.

Robin Hood och hans vänner från Sherwood smyger omkring i Wadköping och letar efter orättvisor. 

Glade Galtens aktivitetsfält bjuder på träkarusell, pilbågsskytte, yxkastning, skjutning med en stor blida, musroulett och svärdstest där barn och vuxna kan leka och utmana varandra mot en liten slant.

I år är det stora lekfältet för barn full med olika aktiviteter att leka, klura och kämpa i. Med labyrint, hinderbana, tornerspels-bana, käpphästar, trähästar, kämpalekar och knep & knåp kan barnen leka fritt i timtal. Här får de använda sin list, fantasi och kämparanda i olika grenar

Tid: 28-29 juni kl. 11-18 och 30 juni kl. 11-17

Plats: Wadköping, Örebro

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.