Nästa artikel
Motorhistorisk dag i ny tappning
SVERIGE

Motorhistorisk dag i ny tappning

Publicerad 31 maj 2020
Motorhistoriska dagen firas traditionsenligt på nationaldagen den 6 juni, så även i år men den här gången i mer individuell tappning.
Trots det enskilda firandet vankas en stor gemensam folkfest. Inför 6 juni kommer MHRF lansera en Facebook-sida där alla fordonsentusiaster får vara med genom att lägga in bilder och filmer som visar firandet av det fordonshistoriska kulturarvet under hashtagen #motorhistoriskadagen2020.

– I år får man fira Sveriges rullande kulturarv mer på egen hand då det traditionella firandet den 6 juni påverkas av restriktioner med anledning av covid-19, säger MHRFs förbundsordförande Kurt Sjöberg.

Arrangörstävlingen som hålls i samarbete med Nostalgia Magazine kommer dock bli annorlunda i år. Stig Sjöberg, publisher på FABAS tillika tidningens grundare, berättar närmare

– Vinnare kommer att utses precis som tidigare, men i år är allmänheten juryn genom att gilla de inlägg som görs på sidan. De som bidragit med de 25 mest gillade firandena kommer att få var sin prenumeration av Nostalgia Magazine. Dessutom får alla vinnare var sitt exemplar av jubileumsboken Vägval under 50 år för Motorhistoriska Riksförbundet, lägger Kurt Sjöberg till som dock inte är släkt med Stig.

Den 1 juni presenteras Facebook-sidan som ska samla alla som vill fira Motorhistoriska dagen. Stoppdatum för att lägga in sitt firande är den 15 juni. Men ”gilla” dem kan man göra månaden ut.

Läs mer om årets firande och tävling på mhrf.se/6juni
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.