Nästa artikel
Nordiska Mästerskapen i Food Truck firar 5 år
SÖDERMANLAND

Nordiska Mästerskapen i Food Truck firar 5 år

Publicerad 19 juli 2019
Den 19 och 20 juli dukas det upp till matfestival i Mariefred. Arrangörerna tror på publikrekord till årets stora food truck-festival som brukar locka runt 12 000 besökare. 

Under namnet Svenska Kulturpärlor samlar Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred, Södertuna Slott i Gnesta samt Pelles Lusthus i Nyköping ett fyrtiotal food trucks som serverar alla möjliga streetfood-rätter i Mariefreds unika miljö. Vinnare kommer att koras i bland annat följande kategorier; mest kreativa rätt, bästa dessert, barnjuryns favorit och vilken som är festivalens mest miljömässigt hållbara food truck. 

– Mat, fest och gemenskap är vi väldigt bra på i Mariefred och i år har vi dessutom ett extra stort fokus på barn med aktiviteter som korvstoppning och skapande av sommarbakelser. Rätt sätt att fira fem år på helt enkelt!, säger Fredrik Åström, medarrangör från Gripsholms Värdhus

I år finns även en marknad med sörmländska mathantverkare på Strandvägen. Här kan besökarna passa på att handla lokalproducerade delikatesser när Sörmlands matkluster och Stolt mat i Sörmland samlar matproducenter från närområdet.

– Food Trucks är en trend som bara blir starkare och håller högre kvalitet för varje år som går. Detta kommer hålla i sig länge till och det är otroligt roligt att få stötta alla duktiga matlagare såhär i början. Mariefred är den naturligt perfekta platsen för en jättefest av det här slaget, säget Mattias Kroon, matskribent och projektledare:

Inträdet till festivalen är gratis för alla besökare.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.