Bild
Nästa artikel
Restips: Nu blommar det på Sofiero

Restips: Nu blommar det på Sofiero

SKÅNE

Över 10 000 rhododendron och azaleor levererar nu färgsprakande upplevelser i Sofieros park. Under några helger framöver blir det aktiviteter kopplade till rhododendronblomningen, allt från workshops till guidade vandringar.

Rhododendronblomningen har på allvar börjat på Sofiero slott och slottsträdgård. I parken finns hela 500 sorter fördelade på 10 000 buskar, vilket borgar för en färgstark och doftrik upplevelse. Sofiero slott och slottsträdgård inleder rhododendronperioden lördagen 16 maj klockan 14 med en workshop med rhododendronexperten Hans Leibel. Här får man lära sig allt man behöver veta för att lyckas med rhododendron, allt ifrån plantering till beskärning till vilken jordmån som krävs.

Söndagen 17 maj klockan 14 blir det guidad rhododendronvandring i parken. Samling sker vid huvudentrén. Det är begränsat antal platser, först till kvarn gäller. Under rhododendronvandringen berättas den spännande historien om rhododendronsamlingen på Sofiero. Vandringen ackompanjeras av subtila musikaliska tongångar i rhododendronravinerna.

– Många av de äldre sorterna har kommit hit från fjärran östern via olika upptäcktsresande i början av 1900-talet. Förutom de spännande berättelserna kan besökaren se fram emot en för Sverige alldeles unik samling rhododendron, vilket är en mäktig upplevelse i sig, säger Matthias Bong, projektledare. 

Rhododendronblomningen på Sofiero brukar vara som mest intensiv från mitten av maj till början av juni. I faktarutan listas de aktiviteter som är kopplade till rhododendronblomningen.
När?

16/5: Workshop med Hans Leibel klockan 14 i Sofiero Blomster & Trädgårdshandel.
17/5: Rhododendronvandring klockan 14. Samling vid huvudentrén.
23/5 samt 24/5: Sydsvenska rhododendronsällskapet finns på plats i rhododendronplantskolan som ligger ovanför Jubileumsträdgården. Det blir information om rhododendron samt viss försäljning av rhododendronsorter som de har inom föreningen. 
30/5 samt 6/6: Workshop med Hans Leibel klockan 14 i Sofiero Blomster & Trädgårdshandel.
31/5 samt 7/6: Rhododendronvandring klockan 14. Samling vid huvudentrén.

Var?

5 km norr om Helsingborg efter väg 111

GPS: N56°05' 07", E12°39' 45"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.