Nästa artikel
Nu startar den långa skördefesten i Halland
HALLAND

Nu startar den långa skördefesten i Halland

Publicerad 17 augusti 2021 (uppdaterad 18 augusti 2021)
Nu har tiden kommit för att upptäcka den halländska matkulturen! Det är Skördetid i Halland som visar vägen till aktiviteter och besöksmål för den som vill njuta av fantastiska upplevelser i härliga miljöer och den långa skördefesten varar ända fram i oktober.

Den här tiden på året slår Halland upp sitt välsmakande skafferi som erbjuder nyskördade läckerheter och härliga evenemang med mat och dryck i fokus vecka efter vecka. Det myllrar av gårdsbutiker fyllda med grönsaker, ost, kött, rotfrukter, bär och andra lokalproducerade varor. Restaurangerna skapar rätter med råvaror från närliggande gårdar och det finns många fina bagerier och caféer som brinner för bra ingredienser och hembakat fikabröd.

– Kvaliteten på råvarorna är fantastisk och det finns så många bra matproducenter på en liten geografisk yta – vilket gör det lätt att ta sig runt till olika aktörer och evenemang, säger Caroline Liljedahl, projektledare för Skördetid i Halland.

Det finns dessutom gott om naturnära måltidsupplevelser. Vill man lära sig att ta hand om sin skörd kan man till exempel göra egen äppelmust, gå en kurs i surdegsbakning eller att syra grönsaker eller följa med på växtvandringar längs stranden. På Skördetid i Hallands hemsida kan besökaren enkelt se vart alla smultronställen ligger och planera sin egen roadtrip. Här finns också information om kurser, matvandringar, cykelrundor och andra spännande aktiviteter.

Vad: gårdsbutiker, restauranger, boenden, caféer, bagerier, evenemang, kurser, provningar 
Var: hela Halland, från Kungsbacka till Laholm
När: augusti, september, oktober
Info: www.skördetidihalland.se

Instagram / Facebook: @skordetid_halland / Skördetid i Halland
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.