Nästa artikel
Nynäs slott slår upp portarna den 13 maj
SÖDERMANLAND

Nynäs slott slår upp portarna den 13 maj

Publicerad 7 maj 2018
Allt fler resmål öppnar för säsongen och på söndag är det dags för säsongspremiären på Nynäs slott. Dagen till ära håller de dessutom en vårmarknad!

När våren är precis så skir som den kan vara och träden slår ut är det härligt att vara i slottsmiljö. Ett av slotten där man kan möta våren är Nynäs och mingla bland växter, slöjd, hantverk och hembakt. Trädgårdsbutiken är öppen, fylld av grön inspiration. Kika in i slottsköket och gå på en visning i slottet (kl 11, 13, 15). 

Utställningarna på Nynäs öppnar för säsongen, kl 10-16. I ”Hållbart hemma” finns byggnadsvårdare och hemslöjdskonsulenter på plats under dagen för att svara på frågor om hållbar slöjd, hantverk och renovering. 

Det finns flera utställningar, ”Äventyret Nynäs” är en av dessa där besökarna får tips på allt från slottsnära fjärilsspanings-promenader till längre vandringar längs spännande leder och beskrivs som den perfekta utgångspunkten för upptäcktsfärden på Nynäs. Därutöver finns även ”Älskas…ätas” och ”Friherrinnan hade inga bananer”.

Museibutiken och Restaurang Nynäs är också öppna kl 10-16

 

Var?

Slottet ligger efter väg 219, som går öster om E4, halvvägs mellan Nyköping och Vagnhärad.

GPS:  N58°48'29", E17°21'59"

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.