Nästa artikel
Ölands skördefest 26/9 - 30/9
ÖLAND

Ölands skördefest 26/9 - 30/9

Publicerad 12 september 2018 (uppdaterad 12 september 2018)
Höst, en årstid av skörd. En av de största evenemangen är Ölands skördefest där det ordnas över 900 enskilda aktiviteter runt om på hela ön. Välsmakande rätter är bara en del av det som erbjuds!

Ölands skördefest är välkänd och välrenomerad. Trädgårdarna, gårdarna, gårdsbutikerna, restaurangerna och konstnärerna väntar med spänning på alla besökare.

På skördefesten öppnar Ölands konstnärer sina ateljéer, detta under konstnatten vilket nu är två nätter, fredag och lördag. Då kan man besöka konstnärerna i deras egen miljö och titta på allt som skapas. Till detta kommer alla Ölands konsthantverkare och producenter av Öländska produkter, de ställer också ut runt om i byarna på denna fest.

Det är inte underligt att folk kommer långväga ifrån, just för att få smaka på, och ta del av, allt det som Öland kan producera.

Ölands Skördefest bjuder på över 900 olika evenemang och aktiviteter från söder till norr. På Skördefesten invigs årets Ölandsby, den gyllene pumpan delas ut, press, radio och TV är på plats, blickarna riktas mot Öland. Byarna på Öland ställer ut och visar upp allt man har inom konst, konsthantverk, odling, fiske och mat: Här kan ni provsmaka alla de Öländska produkterna, vandra runt i de Öländska byarna och bara njuta av allt det underbara Öland producerar.

Här hittar du skördefestens hemsida med alla aktiviteter.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.