Bild
Nästa artikel

Örebro blir platsen för 2019 års rallyfest

NÄRKE

Midnattssolsrallyt, Sveriges största och ett av Europas finaste historiska rallyn, kommer att köras 10-13 juli 2019 med Örebro som centralort för hela tävlingsarrangemanget.

2019 års KAK Midnattssolsrallyt blir en hyllning till Stig Blomqvist, som är uppväxt och boende utanför Örebro, och som bland annat vunnit Svenska Rallyt sju gånger och blev rallyvärldsmästare 1984. Dagsetapperna kommer att utgå från Örebro men omfattar även kringliggande kommuner och tävlingen genomförs i samarbete mellan KAK samt lokala motorklubbar. Tanken är att valet av plats kommer att göra Midnattssolsrallyt 2019 till något alldeles extra och Örebro kommer att sjuda av historisk motorsport under dessa dagar.

På Midnattssolsrallyts hemsida skriver Stig Blomqvist

– Det ska bli skoj med Midnattssolsrallyt i Örebrotrakterna. Det var tillsammans med de här motorklubbarna och på de här vägarna som jag började köra rally en gång i tiden. Att få visa upp mina hemtrakter under Midnattssolsrallyt med slottet mitt i Örebro centrum för alla deltagare och gäster är naturligtvis jättekul.

Till 2019 års upplaga av rallyt introducerar KAK ett antal nyheter med i syftet att ytterligare befästa tävlingens inriktning som Sveriges största och ett av Europas finaste historiska rallyn.

  • Det införs en åldersgräns för förarna i Historic Rally vilket innebär att föraren senast under tävlingsåret måste fylla minst 40 år. För kartläsaren gäller ingen åldersgräns.
     
  • Tävlingen kommer endast att vara öppen för tvåhjulsdrivna bilar tillverkade t.o.m. 1990.
     
  • Teknisk kontroll av deltagande bilar kommer att utföras i större omfattning i syfte att säkerställa överenstämmelse med aktuell HTP-handling (Historic Technical Passport) och efterlevnad av Appendix K.

KAK inför förändringarna i syfte att möjliggöra att fler historiskt intressanta bilar anmäls till tävlingen och därigenom bidrar till en förstärkning av rallyupplevelsen för både publik och deltagare. KAK Midnattssolsrallyt fokuserar på de historiska bilar som deltog i det ursprungliga KAK Midnattssolsrallyt åren 1950–1964 och de rallybilar som kom att utvecklas under 1960-, 1970-, 1980- och 1990-talen.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.