Nästa artikel
Orsa Rovdjurspark vårguidar
DALARNA

Orsa Rovdjurspark vårguidar

Publicerad 6 april 2018
Vargarna ylar, berguven hoar och brunbjörnshonan lämnar idet med sina små ungar. Efter en lång vinter har våren äntligen kommit till Orsa Rovdjurspark och nu är guidningen i Europas största rovdjurspark i full gång.
– Varje årstid är spännande på sitt sätt i djurparken men under våren händer det extra mycket. För den som är sugen på att lära sig mer om rovdjuren och deras liv arrangerar vi varje dag en guidning med tema vårkänslor, säger Sven Brunberg, djurparkschef Orsa Rovdjurspark.

Just nu spirar det av vårkänslor i parken. Djuren börjar så smått vakna till efter den långa vintern och brunbjörnarna kommer ut ur sina iden. Hanar och honor börjar spana in varandra och honorna börjar brunsta. Morgon och kväll hörs vargarna yla, lodjuren ropar med sitt skällande läte och berguven hoa, det är dags för parning.

Djuren föder ungar vid lite olika tillfällen på året. Parkens 14 ståtliga brunbjörnar börjar vakna till liv och ta sig ut i sitt hägn och sist ut var mamma Mette med sina tre små ungar. De föddes på självaste julaftonen förväntas bli publikfavoriter. Den senaste tiden har det fötts rekordmånga djurungar i parken och här finns också ungar från varg, lodjur, persisk leopard och amur tiger.

För att följa med på en guidad tur behövs ingen förbokning. Alla som vill vara med på en guidad tur med tema vårkänslor samlas i Rovdjurscentrum klockan 13:00 varje dag. 

Priset för guidningen är 100 kr/vuxen, 50 kr/barn (max 13 år), entréavgift tillkommer. Max 25 deltagare per tur.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.