Bild
Nästa artikel

Östran ryter till

NYHETER

Tidningen Östran skriver om att ökad turism skapar oro för att vildcampare ska skada kustvägen vid Äleklinta på Öland. Kunskap och information om vad som gäller på platsen brister.

En husvagn står parkerad mellan buskarna på första parkett vid vattnet i Bruddesta. Skylten som förbjuder trafik vid sidan av vägen är så nött av väder och tid att det knappt går att se vad som står. En annan, nyare skylt, ligger vält i buskarna skriver Östran.

Så har den legat i flera år, berättar Lennart Stangius som bor i närheten och tillägger det är vilda västern här.

Området längs kusten mellan Äleklinta och Bruddesta är Natura 2000-område. Allemansätten gäller men fordon bryter mot terrängkörningslagen när de lämnar vägen och kör ut i naturen.

Karl-Erik Abrahamsson som är ordförande för Riksförbundet mobil fritid (RMF) ser en fara med camparna som inte följer lagen.

– Tyvärr finns det rötägg som nästan blir sura om de blir bortkörda. Till slut kanske vi inte släpps in någonstans utan bara får köra på stora vägen, säger han.

Är det bara gnäll eller ligger det något i resonemanget?

Läs hela artikeln i Östran.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.