Nästa artikel
På lördag är det dags för årets Nostalgia Festival
BLEKINGE

På lördag är det dags för årets Nostalgia Festival

Publicerad 26 juni 2019
För 18:e året i följd arrangeras Nostalgia Festival i anrika Ronneby Brunnspark. Här samlas den 29 juni närmare tusen högklassiga fordon, bilar, motorcyklar, mopeder, lastbilar, traktorer och klassiska båtar. I parken bjuds det under dagen även på musikunderhållning, veteranmarknad, mattält, aktiviteter för barnen och mycket mer.

Första lördagen efter midsommar arrangeras traditionsenligt Nostalgia Festival i Ronneby Brunnspark. Förutom en massa tjusiga ekipage på fyra hjul kommer också de som gillar fordon på två hjul få sitt lystmäte. Mopeder och cyklar i världsklass kommer nämligen att ställas ut. Och så inleds hela festivalen med en stor motorcykel-defilering upp på stora scen. Dessutom dyker ett finbesökupp i parken, Varg-Olle Nygren.

– Vi är jätteglada för att han finns på plats med en monter. Han är en levande legend som kört över 30 000 tävlingsheat, de flesta på två hjul. Mest känd är han kanske för sina bedrifter inom speedway där han deltagit i sju VM-finaler, säger Hans-Ove Boberg, projektledare för Nostalgia Festival. 

Mitt inne i parken ligger en vacker damm som under festivalen kommer husera ett antal fina klassiska båtar. Experten Anders Værnéus kommer att berätta spännande fakta om varje båt. 

Stockholms Auktionsverk finns på plats för att värdera prylar och pinaler. Är det större saker som ska bedömas duger ett foto. Och ja, det går utmärkt med äldre ting som inte är fordonsrelaterade. 

Det kommer också att bjudas på musikunderhållning i form av charmiga och fartfyllda Sandman Sisters. De bjuder på en musikalisk tidsresa med klassiker från förr i två omgångar från den stora scenen. Även den 13-årige boogie woogie-virtuosen Emilio Walter och hans kollega Niclas Johansson kommer att leverera skönt gung i Brunnsparken.

I parken finns också mattält och servering och för barnen anordnas Barnens Nostalgia där det finns trampbilar och hoppborg. Så räkna med att Nostalgia Festival blir en heldag för hela familjen (barn under 15 år går in gratis i målsmans sällskap). 

I samband med Nostalgia Festival landar DC-3:an Daisy i Kallinge, där hon visas upp från lördag förmiddag till söndag. Daisy deltog vid invasionen i Normandie för 75 år sedan och bär på en rik historia.

Som avslutning på årets Festival genomförs traditionsenligt prisutdelningen i Sveriges Snyggaste Bil där vinnaren går vidare till Oslo Motor Show och "Skandinaviens Flotteste Bil" utses. 

– Vi har tio högklassiga finalister så det ska bli spännande att se vilket ekipage folket röstar fram som sin favorit, avslutar Hans-Ove Boberg.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.