Bild
Nästa artikel
Påskliljor i oanade mängder lockar husbilister

Påskliljor i oanade mängder lockar husbilister

GLAD PÅSK

Nog har vi väl alla sett påskliljor förr? Men i dessa mängder har det börjat dra bilister och många med husbil kan inte låta bli att åka förbi och kolla in detta spektakulära ställe.

Det är lite som tulpanerna i Holland. Alla har sett tulpaner men när de är så många blir det till en upplevelse utöver det vanliga och snart kan Arne Andersson åter blicka ut över miljoner påskliljor på sina kuperade marker, slåtterängar och åkrar runt gården. Här lyser det gult och vitt i veckor och det är en blomsterprakt som förmodligen bara finns här om vi håller oss till Sverige.

- Det var inte meningen att det skulle bli så här många, säger 87-årige Arne till Göteborgsposten som intervjuat honom och fortsätter, alla människor vet hur påskliljor ser ut. Det är mängden av blommor som ger effekt. Den känslan går inte att föreställa sig.

Det hela utspelar sig i Fagerås, söder om Tranemo i Västergötland, dit många planerar utflykter för att se blomningen. Många kommer i husbilar långväga ifrån och nästa år är det 40 år sedan de första lökarna planterades men nu finns det liljor på ett område som motsvarar tolv fotbollsplaner och årligen planteras 40 000.

Till slut kom så många för att titta på prakten att det även blev kaffeservering, först i liten skala men nu tar kafeet upp halva fähuset och logen. Här hittar du Fagerås hemsida och här hittar du GP:s artikel.

GPS:  N57°20'49", E13°18'13"
Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.