Bild
Nästa artikel
Power Big Meet i Västerås

Power Big Meet i Västerås

VÄSTMANLAND

Den 7-9 juli är det dags för den 32:a bilfesten Power Big Meet. Det är en av de största träffarna för amerikanska bilar i världen och utöver alla amerikanska bilar hittar du Europas största prylmarknad och en mängd aktiviteter såsom drive-in vigslar och finbilscruising.

Utställning och Power Swap Meet: Utställning av bilarna äger rum på Johannisbergs flygfält och på fredag och lördag sker bedömningen för att utse vinnare i 11 klasser. Kommunstyrelsens ordförande Anders Teljebäck, delar ut The City of Västerås Award. Med en 5 km lång marknadsgata, Power Swap Meet, med cirka 800 säljare finns alla chanser att hitta åtråvärda bildelar och bilrelaterade prylar. 

Finbilscruising: På fredagen kl. 17:00 är det start för den klassiska finbilscruisingen på Sjöhagsvägen och genom Västerås City. 200 utvalda bilar rullar fram och visar upp sig där allmänheten tillsammans med en jury röstar fram den finaste bilen genom en SMS röstning. 

Drive-in vigsel förnyelse av äktenskap och dop: Under fredagkvällen mellan kl. 19:00-22:00 finns det möjlighet att vigas, döpas eller förnya äktenskap på Färjkajen. Det var i Västerås det började 2008, världspremiär av just denna typ av vigslar och dop. Förra genomfördes sammanlagt ca. 35 vigslar, förnyelse av äktenskap och dop. I år är det ett tiotal präster på plats från Svenska kyrkan. 

Cruising: Arrangeras under fredagen och lördagen kl. 17:00 och 01:00. Dags för västeråsarna att njuta av spontancruisingen längs vägkanten. 

Laglig burnout: På Hällaområdet finns det möjlighet att delta och spana in en spontan bilutställning och den lagliga burnouten. Förra året uppskattades besökssiffrorna till 10 000-12 000 personer. Burnouten pågår alla dagar kl. 17.00–01.00.

Var?

Johannesbergs flygfält ligger sydväst om Västerås centrum. Du svänger av från E18 vid Bäckbymotet, avfart 130.

GPS:  N59°34'40", E16°30'05"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.