Bild
Nästa artikel
Premiär för nya skidområdet i Kungsberget på lördag

Premiär för nya skidområdet i Kungsberget på lördag

VÄRMLAND

Branäsgruppen gör sin största satsning på 15 år i skidanläggningen Kungsberget. På lördag öppnas ett nytt skidområde!

Efter ett all time high besöksrekord förra lördagen med 4603 gäster, laddar Kungsberget om för ny helg, ny invigning och ett nytt skidområde. Det nya skidområdet, som är den största satsningen på åkyta på mer än 15 år, består av sammanlagt fyra pister och två ankarliftar. Till på lördag kommer de att kunna öppna en av dessa nedfarter och en av liftarna. 

En lördag senare hoppas Branäs att vindarna varit gynnsamma så att de kunnat lägga klart snön även i resterande nedfarter. Hela området har en grön-blå lutning och bjuder på bästa solläge vilket tillsammans borgar för en njutsam skidupplevelse. Genom den nylagda nedfarten Rundturen har Branäs möjliggjort för de gäster som är nya på skidåkning att ta sig en tur med åttastols expressliften Kungs8:an och ändå kunna njuta av grön lutning hela vägen ned till dalstationen. 

Förra helgens besöksrekord, den 40% ökningen av boendebokningar och ett sportlov som är nästintill fullbokat gör att de ser fram emot en rekordsäsong ur många aspekter.

Camping hittar du här.

GPS: N60°39'21", E12°57'03"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.