Nästa artikel
Restips: Arboga blir medeltida
VÄSTMANLAND

Restips: Arboga blir medeltida

Publicerad 4 augusti 2015 (uppdaterad 1 november 2019)
Den 5 till 9 augusti förvandlas Arboga till en medeltida stad. Runt om i staden kan besökare uppleva medeltida marknader, roddtävlingar, eldshower, riddarspel, titta på artister, träffa gycklare eller gå på föreläsningar och konserter.

Medeltidsdagarna i Arboga är ett av Sveriges största medeltidsevenemang och lockar besökare från hela landet. Besökare, butikspersonal och Arbogabor klär sig i medeltida kläder under medeltidsdagarna för att skapa rätt känsla. Stadens gator och torg fylls av bland annat gycklare, borgare, riddare och munkar.

Många aktiviteter för barn

Medeltidsdagarna erbjuder också många aktiviteter för barn. På fredagen kan  alla medeltidsklädda barn samlas för en parad genom staden till Stora Torget. Skattjakt, teater, medeltida gästabud, riddardubbning och gycklarskola är andra  populära barnaktiviteter.

Programmet för Arboga Medeltidsdagar 2015

Hela programmet för medeltidsdagarna finns på arrangören Föreningen Arboga Medeltids webbplats.

Ställplats och camping
Det finns många campingar i Arbogas närhet.

I anslutning till Bergmansparken, utefter Ångbåtsgatan i centrala Arboga, finns ställplats med fem platser för husbilar och husvagnar. Ställplatsen är centralt belägen med promenadavstånd till Arbogas historiska stadskärna med restauranger, butiker och caféer. Det är tillåtet att stå gratis med husbil eller husvagn på platsen i upp till 3 dygn.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.