Bild
Nästa artikel

Restips: Fest i Glasriket

SMÅLAND

Är du förtjust i konstglas? Då skall du inte missa den här helgen i Glasriket som du dessutom kan kombinera med hyttsill!

- Programmet för Glaskonst i år är fullspäckat av spännande programpunkter på våra bruk och hyttor, säger Lise-Lotte Gustafsson på AB Glasriket som i egenskap av marknadsbolag samordnar evenemanget och fortsätter,  I Målerås storsatsar man den här helgen med en trippelinvigning av årets utställningar följt av glasshow och gjutning, blåsning och målning med eld och glas i hyttan. Detta med Mats Jonasson, Morgan Persson, Ludvig Löfgren och Peter Hermansson. I Skruf kan besökarna möta Carina Seth-Andersson som till vardags är formgivare för Svenskt Tenn. Skruf blåser flera av Svenskt Tenns produkter under helgen, den kanske mest välkända är vasen "Dagg". Man kommer även att göra Life Stone-gjutningar, glasavdjutningar av bebisens hand- eller fotavtryck, på samma ställe.

På flera andra ställen arrangeras prova-på aktiviteter och workshops runt om i Glasriket under hela helgen. På The Glass Factory i Boda kommer man att genomföra artist talk mellan konstnären Daniel Diamant och museichef Maja Heuer, invigning av utställningen "Fools Garden" och så arrangerar man brunch och konsert i hyttan.

I Kosta kommer man att nyinviga Kosta Art Gallery på lördagen. Galleriet har nu utökats med ännu mer vackert konstglas från Orrefors Kosta Boda. I samband med detta har man aktiviteter både i hyttan och på hyttgården. Till exempel har man möjlighet att se tillverkning av helt nya serien "Poppy" som är formgiven av Kjell Engman.

Som besökare kan du uppleva traditionell hyttsill på flera sätt under Glaskonst 2014. Hyttsillskväll i Bergdala eller Målerås med mat, dryck och musikunderhållning eller kanske välja det som lunchalternativ i Kosta. Glaskonst är ett givet utflyktsmål under denna vårhelg för den som är konst- och designintresserad, eller helt enkelt bara är ett stort fan av glas!

Hela programmet hittar du här.
Var?

Evenemanget hålls på flera platser, kolla vidare på deras hemsida!

Närliggande camping hittar du här.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.