Bild
Nästa artikel
Restips: Gondoltur i Funäsdalen

Restips: Gondoltur i Funäsdalen

HÄRJEDALEN

I tisdags skickades den första gondolen med personer i upp till toppen av Funsäsdalsberget. Under jul och nyår bjuder byn in till den officiella invigningen med ett stort gondolprogram under flera dagar.

Gondolbanebygget på Funäsdalsberget, som drogs igång i juli i somras, är en i raden av stora investeringar i hårdsatsande Funäsfjällen de senaste åren. Gondolbanan blir ett landmärke för hela Funäsfjällen och Funäsdalen blir den tredje skidorten i Skandinavien med en gondolbana.

– Det är jättekul att vi har kommit så långt och kan inviga gondolen på utsatt tid. Gondolen och de nya pisterna knyter ihop berget och byn på ett mycket bra sätt och förvandlar på det här viset Funäsdalen till en riktig skid-och aktivitetsby med berget, sjön och älven Ljusnan i fokus, säger Jens Wilhelmson, VD på Funäsdalens Berg & Hotell.

Film från första gondolturen.

Hela invigningsprogrammet.

Investeringarna i och runt Gondolbanan överstiger 100 miljoner kronor och är en fortsättning på stora investeringar i Funäsfjällen de senaste åren. Detta har gjort att Funäsfjällen idag är Skandinaviens största skid- och skoterdestination både vad gäller antal pister och längd-, tur- och skoterspår. Sommartid är Funäsfjällen dessutom Sveriges största fjälldestination räknat i antal besökare.

Det snösäkra läget och de utmanande backarna i Funäsdalen gör att anläggningen normalt öppnar redan i oktober och har därför blivit ett välkänt begrepp i den alpina världen. Många landslag och klubbar lägger sina träningar och tävlingar i Funäsdalen och för att evenemang och skidtävlingar ska kunna avslutas i bykärnan görs även investeringar i nya pister ner till byn.

- Funäsfjällen fortsätter att stärka sin position både vinter och sommar med Gondolbanan, eftersom den skapar en by med direkt access till de riktiga högfjällen. Vi har över 60 toppar på runt 1 000 meter och utsikten från toppen av Funäsdalsberget är bedövande, säger Jonas Kojan, vd på Destination Funäsfjällen.

Var?

E45 till Sveg, därefter väg 84 västerut.

GPS: N62°32'31", E12°32'54"

Taggar: Evenemang, Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.