Bild
Nästa artikel

Restips: Internationell gatuteaterfestival i Halmstad

HALLAND

Teater på balkonger, i vattnet samt på gator, torg och i parker. Internationella Gatuteaterfestivalen i Halmstad bjuder 30 juli – 2 augusti på föreställningar över hela staden.

I år erbjuder evenemanget cirka 40 föreställningar under fyra dagar och med gästspel i Helsingborg, Helsingør, Landskrona samt Kristianstad. Årets festival innehåller klassisk commedia, platsspecifika föreställningar, dans på en flotte i Nissan, luftartister i förorten, Afrikanska slagverkare, Varitégatan, Peter Wahlbeck i toppform, små föreställningar på stadens bussar, irländsk folkmusik, filosofiska samtal, Kvarnofonen i Harplinge, rörliga föreställningar, en stadsvandring, välsignelse och invigning, ett eget festivalband, en fransk Kulturprofessor som ska analysera staden, dans i en fängelsecell och mycket mer. 

Här hittar du hela programmet.

År 2015 är det 20 år sedan verksamheten startade och festivalen är fortfarande den enda permanenta i sitt slag i Sverige. Internationella Gatuteatefestivalen i Halmstad genomförs med stöd från kulturförvaltningen i Halmstad, Region Halland samt många andra sponsorer och bidragsgivare.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.