Bild
Nästa artikel

Restips: Jul på Koberg slott

VÄSTERGÖTLAND

I anrika Koberg slott hålls en stämningsfull julmässa 20-23/11 2014. Denna julmarknad brukar anses som extra påkostad och i närheten finns dessutom Hunneberg.

En av årets mer exklusiva julmässor äger rum på Koberg Slott vars historia sträcker sig tillbaka till 1400-talet. Det vackra slottet har inte bara anor, här bor i dagsläget Prinsessan Désirée. Slottets historiska betydelse visas inte minst av att det sedan 1772 är en fideikommiss, instiftad av direktören i Ostindiska Companiet Niclas Sahlgren som även var en stor donator till Sahlgrenska sjukhuset.

Den exklusiva julmarknaden hålls i slottets stallbyggnad och i ekonomibyggnaderna runt om gården som ger en mysig och stämningsfull miljö. I de vackert julpyntade montrarna visar hantverkare upp sina produkter men du kan även besöka slottsmuseumet med sina vagnar och seldon från det förflutna. Marschaller och brasor lyser upp slottet och tillsammans med stämningsfull musik, julslingor, doftande granar och julkransar blir detta en minnesvärd julmarknad. Blir du hungrig brukar julmarknaden även erbjuda vildsvinshamburgare och har du inte smakat en sådan förut finns det anledning att se fram mot det.

Vill du inte äta på plats kan du förse dig med viltkött, korvar, lax, hemystad ost, ostkaka, marmelader, marsipan, glögg, vörtbröd och annat smaskigt till julbordet.

ÖPPETTIDER 20-23 november 2014
Torsdag - 12:00-20:00
Fredag & lördag - 10:00-18:00
Söndag - 10:00-17:00

Tips: Inte långt från Koberg slott ligger Hunneberg med Kungajaktmuseet Älgens Berg. Detta spännande upplevelsecentrum berättar om livet på tvillingbergen Halle och Hunne, om de dramatiska bergens geologi med hisnande rasbranter, om en fängslande kulturhistoria, traditionell kungajakt, fantastisk natur och Vitteneguldets glänsande prakt.
Var?

Koberg slott ligger dryga milen söder om Trollhättan, efter väg 42.

GPS: N58°09'50", E12°24'41"

Hunneberg med Kungajaktmuseet Älgens Berg ligger norr om väg 42:s anslutning till väg 44.

GPS: N58°20'50", E12°25'55"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.