Bild
Nästa artikel

Restips: Julmarknader i Tyskland

TYSKLAND

När det första adventljuset glimmar lyser julmarknaderna i Nordtyskland upp. I Tysklands Hansastäder är julmarknaderna extra festliga!

Hansestaden Rostock
Nordtysklands största julmarknad! Från 24 november till 22 december 2014 bjuder hansestaden Rostock in till sin julmarknad, mitt i stadens hjärta. Rostade mandlar och rykande varm glögg, snurrande karuseller och pariserhjul – det är julmarknaden i Rostock. Som varje år har tomten själv tagit sig från Skandinaviens nordligaste trakter för att vara med vid den festliga invigningen av julmarknaden.

Hansestaden Stralsund
I denna stad, som förklarats som världsarv, präglas julmarknaden av en stämning som levandegör historien och denna återspeglas också av gator, torg och byggnadsminnesmärken. Framför denna hanseatiska bakgrund erbjuder handlare och krögare sina varor och gastronomiska specialiteter från 27 november till 22 december.

Hansestäderna Greifswald och Wismar
I hansestaden Greifswald kan du uppleva julglädjen från 28 november till 22 december. Omgiven av ärevördiga gamla gavelhus framstår också julmarkanden i Wismar som traditionell. Där kan du strosa omkring mellan 24 november och 21 december.


Weberglockenmarkt i Neubrandenburg
Namnet på marknaden går tillbaka på en berättelse om en vävare (Weber) som i yrsnön inte kunde hitta fram till staden. Han vägleddes dock av ljudet från kyrkklockorna (Glocken) som ringde vid juletid. Nostalgin kännetecknar denna julmarknad i Neubrandenburg, staden med fyra portar. Den pågår 27 november till 21 december. Och alltsedan vävarens äventyr med lyckligt slut ljuder i jultiden väktarklockan i Sankta Maria-kyrkan varje kväll.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.